TT 2018 – Harrison nejrychlejší v Supersportech, Dunlop v Lightweight

První tréninkové jízdy absolvovali jezdci 111.ročníku závodů Tourist Trophy na ostrově Man. Po delší době se začalo dle časového rozvrhu, protože v posledních letech jsme většinou sledovali odklady prvních tréninků kvůli nepřízni počasí. V kategorii Supersport byl v sobotu nejrychlejší Dean Harrison, v kategorii Lightweight Michael Dunlop a v Side posádka #3 John Holden a Lee Cain. Z českých závodníků je Kamil Holán čtyřiadvacátý v supersportech.

V supersportech zajel hned na úvod nejrychleji Dean Harrison (Kawasaki/Silicone Engineering), jenž využil výborných podmínek k zajetí celkem šesti měřených kol z čehož čtvrté 125.797mph bylo absolutně nejrychlejší.

Michael Dunlop (Honda/MD Racing) nastavil v sedle Hondy druhé nejrychlejší maximum 125.741mph ve svém třetím kole. Později vyměnil motorku za Supertwin Paton a v kategorii Lightweight byl se 120.87mph nejrychlejším jezdcem úvodních jízd.

Jezdec s jedničkou na kapotě Conor Cummins (Honda/padgettsmotorcycles.com) měl ve druhém kole 125.152mph, což mu stačilo na třetí pozici a zároveň byl poslední s rychlostí nad 125mph. Do pátého místa se umístil Dan Kneen (Honda/Jackson Racing) a Peter Hickman (Triumph/Trooper Triumph by Smiths Racing).

Český závodník Kamil Holán (Yamaha/Dafit Motoracing) začal na 98.00mph a nejlépe zajel ve čtvrtém kole s maximem na 117.802mph, což mu první den stačilo na čtyřiadvacátou pozici. „První kvalifikaci na Isle of Man TT mám za sebou. Jsem s dneškem spokojenej. Na R6 musíme ještě vychytat převody a trochu ji zrychlit, ale pocit mám z Yamahy perfektní. Čtyři kola mám za sebou, což je na první den super porce. Už se těším na pondělí, kdy vypustíme z řetězu bávo.“

Michal Indi Dokoupil první den nejel, protože nestačili naladit motor Yamahy a nechtěli nic riskovat. „Všechno šlo dnes v pohodě, ale zavřeli nám dyno brzdu před nosem, takže bohužel bez toho dnes nepojedeme. Motor co tam máme teď je úplně jiný, takže to naladit musíme, ať neriskujeme další průser!“

Program 111.ročníku závodů TT na ostrově Man pokračuje v pondělí jízdami tříd Side, ale také na dráhu vyjedou jezdci kategorie Superbike.

Monster Supersport Qualifyingsobota, 26.5.2018 - Supersport-Fast-Laps-26.5.pdf
Bennetts Lightweight Qualifying sobota, 26.5.2018 - Lightweight-26.5-All-laps.pdf
Locate.im Sidecar Qualifying sobota, 26.5.2018 - Sidecar-Fast-Laps-26.5.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist