TT 2017 – RST Superbike vyhrál Hutchinson, Holán má bronzovou repliku

První závod letošního ročníku Tourist Trophy na ostrově Man bylo klání RST Superbike TT, které kvůli nepřízni počasí a nedostatku tréninkových kilometrů, pořadatelé posunuli ze soboty na neděli. Vítězem je sedmatřicetiletý závodník BMW Ian Hutchinson, který si na své konto připsal již patnáctý triumf na TT. Český závodník Kamil Holán závod dokončil pětadvacátý a na konto si připsal prvního bronzového Merkura.

Favoritem na vítězství byl Michael Dunlop, ale ten ze závodu odstoupil ve druhém kole z šesti v Handleys Corner. Nejrychljší průměr 131.13mph nastavil Dunlop hned v prvním kole a než odstoupil tak před Harrisonem vedl náskokem 1.8 sekundy.

Závod vyhrál Ian Hutchinson, jenž pro irský tým TAS získal první vítězství třídy Superbike od roku 2008. Tenkrát v sedle Suzuki slavil vítězství v závodě Cameron Donald. Samotný Hutchinson vyhrál královskou kubaturu naposledy v roce 2010. „Brzy jsem válčil na čtvrtém místě a v prvním kole jsem myslel na to, že nemám motorku nastavenou na vítězství v závodě,“ uvedl Ian Hutchinson. „Ale řekl jsem si, že je to závod TT na šest kol.“

Ian Hutchinson závod vyhrál s náskokem pěti sekund na druhého v pořadí, kterým byl Peter Hickman (Smiths Racing), jemuž se podařilo skórovat své první stupně vítězů na TT. Třetí závod dokončil Dean Harrison (Kawasaki / Silicone Engineering).

Nejlépe postaveným privátním závodníkem je jedenáctý Horst Saiger (Kawasaki / iXS), následuje dvanáctý Sam West (BMW / PRL / Worthington) a čtrnáctý Philip Crowe (BMW /Handtrans / Fleetwood Grab/Sheff). Český závodník Kamil Holán (McRace by IVR BMW Motorrad CSEU) závod dokončil pětadvacátý (119.222mph) a má letos první bronzovou repliku.

Nehodu v Greeba Castle měl jezdec Davey Lambert, který byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Odtud přišla zpráva, že jezdec se startovním číslem jednasedmdesát má vícenásobná zranění a jeho stav je kritický.

RST Superbike TT - Závod (6kol) - RST Superbike Result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist