TT 2016 – Lightweight vyhrál Lintin, Dokoupil jedenáctý

V závodu Bennetts Lightweight TT vyhrál jezdec Kawasaki Ivan Lintin, který byl první také loni. S dvanácti sekundami ztráty skončil na druhé pozici další jezdec Kawasaki James Hillier a třetí místo získal rovněž jezdec na stoji japonského výrobce Martin Jessopp, pro něhož je to premiérové umístění na stupních vítězů Tourist Trophy. Český závodník Michal Indi Dokoupil měl potíže při pit-stopu, nicméně je na výborné jedenácté pozici s bronzovým Merkurem.

Vzhledem k ranní mlze, která ostrov na moment v některých místech utopila, došlo k posunu harmonogramu závodů a jezdci Lightweight TT startovali do dlouhých čtyř kol až o půl sedmé večer místního času. V úvodním kole vedl Ivan Lintin (Kawasaki / Devitt RC Express Racing), ale jen tři desetiny před Jamesem Hillierem (Kawasaki / Quattro Plant Muc-Off Kawasaki), třetí Michael Rutter (Kawasaki / Bathams SMT Racing) ztrácel dalčí desetinu. Na čtvrté místo se posunul Ital Stefano Bonetti (Paton / CCM Motorsport) a v závodu už nepokračoval Danny Webb a Mark Miller.

Od Ramsey došlo k výměně vedoucího jezdce, na prvním místě jel James Hillier následován Ivanem Lintinem a Michaelem Rutterem. Hillier první kolo dokončil na první pozici s průměrem na 118.864mph. Druhý Lintin už ztrácel přes dvě sekundy a za sebou měl Johnsona, Bonettiho, Jessoppa a Coopera. Michael Rutter odstoupil v Brandywell.

Během druhého kola James Hillier nedokázal navýšit náskok na druhého Ivana Lintina, takže se stále pohybovali na nějakých dvou sekundách. V závěru druhého kola pak zamířili k pit-stopu a po doplnění paliva už závod vedl znovu Ivan Lintin. Druhý jel Hillier, třetí Johnson, čtvrtý Jessopp, pátý Bonetti a šestý Cooper. Po výborné zastávce v boxech měl za Glen Helen Ivan Lintin náskok přes osm sekund. Rychlí byli také mechanici Martina Jessoppa, který se následně posunul na třetí místo.

V závěru k žádnému napínavému souboji o vítězství nedošlo a závod vyhrál už druhým rokem v řadě Ivan Lintin. Pro jeho tým Revitt RC Express Racing je to třetí vítězství v řadě, protože v roce 2014 v jejich barvách vyhrál Dean Harrison.

S druhým místem se musel spokojit James Hillier a souboj o třetí příčku nakonec vyhrál Martin Jessopp, který rozdílem dvou sekund porazil Gary Johnsona. Pátý závod dokončil italský závodník Patonu Stefano Bonetti, šestý byl Daniel Cooper.

Český závodník Michal Indi Dokoupil (Kawasaki / Motopoint Indi Racing Team) do závodu nastoupil na motorce spolupracujícího irského týmu RT&E. První a druhé kolo dokončil šestnáctý, ve třetím byl patnáctý a nakonec z toho bylo parádní jedenácté místo a to i přesto, že měli problémy v boxech. Poslední čtvrté kolo bylo nejrychlejší s maximem na 114.122mph. Dokoupil tak ve středu přidal k stříbru také bronz.

Bennetts Lightweight TT - Závod (4kola)
Středa, 8.června 2016
Výsledky - Bennetts Lightweight Result Sheet.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist