TT 2016 – Hutchinson vyhrál supersporty, Dokoupil má stříbrnou repliku

Ve středu závodní program letošního ročníku Tourist Trophy na ostrově Man získal poprvé kvůli počasí drobné zpoždění. Dopoledne byla v některých úsecích hustá mlha, takže druhý závod Monster Energy Supersport startoval až s dvouhodinovým zpožděním. Výborně zajel Ian Hutchinson, který vyhrál letos potřetí a s celkem čtrnácti vítězstvími TT je nyní na stejné úrovni jako legenda Mike Hailwood. Druhé místo obsadil Michael Dunlop, který si spravil chuť potom, co byl v prvním klání diskvalifikován. Na třetí pozici závod dokončil Dean Harrison. V závodu startovala také dvojice českých jezdců. Michal Indi Dokoupil byl patnáctý a tentokrát časově natolik dobře, že dosáhl na stříbrnou repliku. Kamil Holán je třiadvacátý s bronzovým Merkurem.

Skvělý týden má Ian Hutchinson (Yamaha / Came BPT Yamaha / Team Tract), který vyhrál svůj třetí závod týdne a čtvrtý v supersportech v řadě, protože už loni tu zaznamenal double. Hned v prvním kole Ian Hutchinson vedl, ale v Glen Helen měl jen šest desetin za sebou Michaela Dunlopa (Yamaha / MD Racing). S úvodním kolem na 127.451mph si Hutchinson upevnil vedení, které v tu chvíli bylo čtyři sekundy, druhý jel Dunlop, třetí Dean Harrison (Kawasaki / Silicone Engineering) ztrácel na druhého Dunlopa necelých osm sekund. První tři společně s jezdci Bruce Anstey, Conor Cummins a James Hillier jeli kolo nad 125mph.

Druhé kolo měl Ian Hutchinson na 127.736mph, a když přijel pro palivo do boxů, jeho náskok na druhého Dunlopa představoval sedm sekund. Rychlí byli také Hutchinsonovi mechanici, takže měl velmi dobrý pit-stop a v Glen Helen navýšil náskok na druhého na hodnotu dvanácti sekund. Harrison držel třetí pozici před Novozélanďanem Ansteyem, Cummins a Hillierem. John McGuinness zahájil třetí kolo osmý, ale krátce na to odstoupil v Braddan Church.

Lídr závodu Ian Hutchinson problémy neměl a jeho Yamaha jela bezvadně. Ve čtvrtém, závěrečném kole, navýšil náskok na druhého Michaela Dunlopa na osmnáct sekund a závod vyhrál. Na konto si připsal již čtrnácté vítězství na Tourist Trophy, čímž se dostal v tabulce počtu vítězství TT na úroveň Mike Hailwooda. Navíc v soutěži pro nejúspěšnější jezdce TT Joey Dunlop Championship je už nyní jasným vítězem s nepřekonatelným stavem konta na pětadevadesáti bodech.

Na druhé pozici závod supersportů dokončil Michael Dunlop, třetí byl Dean Harrison, který je v průběžném hodnocení Joey Dunlop Championship na druhé pozici. Český závodník Michal Dokoupil (Yamaha / Motopoint Indi Racing Team) závod dokončil patnáctý a tentokrát už dosáhl na stříbrnou repliku. Ještě ve středu večer pak absolvoval závod třídy Bennetts Lightweight TT. Kamil Holán (Yamaha / Kaiser Servis) byl dvacátý třetí a má dalšího bronzového Merkura.

Monster Energy Supersport TT - Závod 2 (4kola)
Středa, 8.června 2016
Výsledky - Monster Energy 2 Supersport Result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist