TT 2015: Také ve druhém klání sajdkár slavili vítězství bratři Birchallovi

Ve středu jeli svůj druhý závod jezdci sajdkár a na vítězné vlně se svezla sourozenecká posádka Ben a Tom Birchallovi, kteří tento týden vyhráli už druhý závod a znovu v novém rekordu. Opět překonali favorizované posádky ve složení Dave Molyneux a Benjamin Binns a John Holden a Dan Sayle, jenž skončili v pořadí na druhém a třetím místě. Dave Molyneux sice nevyhrál, ale má se svým spolujezdcem Benjaminem Binnsem nový rekord na kolo 116.785mph.

Vítězná posádka prvního závodu Ben Birchall a Tom Birchall (LCR / Manx Gas Racing) vedli hned od začátku, když v Glen Helen najeli na Johna Holdena s Danem Saylem (LCR / Silicone Engineering/Barnes Racing) dvě sekundy, další dvě sekundy ztráceli Dave Molyneux a Benjamin Binns (Suzuki / DMR). Čtvrtí Tim Reeves s Patrickem Farrancem (DMR / A.O.S/E-AIDE Motorsport) ztráceli na třetí pozici 1,5 sekundy a za sebou měli Conrada Harrisona s Mike Aylottem (Shelbourne Honda / Printing Roller Services) a Iana Bella s Carlem Bellem (LCR / Ian Bell Motorcycles).

V Ramsey už bratři Birchallovi vedli náskokem 2,5 sekundy. Na druhém a třetím místě nedošlo k žádné změně, ale čtvrtí Tim Reeves s Patrickem Farrancem byli nuceni odstoupit v Glen Auldyn. Úvodní kolo rychlostí 115.549mph umožnilo Birchallovým navýšit náskok ve vedení na 3,4 sekundy. Na druhé pozici pokračovala posádka Dave Molyneux a Benjamin Binns, třetí jeli John Holden a Dan Sayle. Po odstoupení Reevese se na čtvrtou příčku posunuli Conrada Harrisona s Mike Aylottem a pátá pozice patřila sajdkáře řízené Ianem Bellem. Šestí jeli Gary Bryan a Jamie Winn (Baker / GBM UK / Drury Eng / Bass Tyres), ale závod nedokončili poté, co museli odstoupit po ztrátě hledí z přilby Jamie Winna.

Všechny tři vedoucí posádky jely druhé kolo rychlostí přes 116mph, takže už bylo jasné, že to bude o novém rekordu v délce trvání závodu. Bratři Birchallovi měli náskok 7,6 sekundy před druhou posádkou ve složení Dave Molyneux/Benjamin Binns, na třetí pozici pokračovali John Holden/Dan Sayle.

Závod na tři kola vyhráli bratři Ben a Tom Birchallovi 58:24.971 (116.259mph), pokořili jen dva dny starý rekord závodu, který nastavili v pondělí, a na své konto si připsali již třetí vítězství na slavné Tourist Trophy. Rekord na jedno kolo si na konto připsala druhá posádka v cíli závodu Dave Molyneux s Benjaminem Binnsem, jenž zajeli 116.785mph. Pro druhé umístění na stupních vítězů si tento týden dojeli třetí v pořadí John Holden s Danem Saylem.

Čtvrtí závod dokončili Conrad Harrison a Mike Aylott, pátí dojeli Ian Bell s Carlem Bellem a šestí byli Matt Dix a Shaun Parker (Baker Yamaha), pro něž je to nejlepší umístění v TT a zároveň nejlepší dosažená rychlost 110mph.

Středa, 10.června 2015

Sure Sidecar TT (2)
Sure Sidecar 2 Result landscape.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist