TT 2014: Závod třídy Superbike vyhrál Dunlop

První závod letošního ročníku Tourist Trophy Isle of Man vyhrál v kategorii Superbike Michael Dunlop. Jezdec BMW v barvách Hawk Racingu změnil pro závody značku obutí na Dunlop a vyhrál svůj osmý závod TT před Guyem Martinem a Conorem Cumminsem.

V šesti kolech závodu superbiků Michael Dunlop dokázal předvést vysoké nasazení, dobře připravený motocykl BMW a nesporně také velký talent, aby vyhrál první závod letošního ročníku s náskokem až 20,5 sekundy.
Na druhém místě skončil Guy Martin, jezdec Tyco Suzuki, pro něhož je druhé místo již sedmé na Tourist Trophy. Třetí byl jezdec týmu Honda Racing Conor Cummins, jehož od Martina dělily necelé tři sekundy.

Nový rekord (132.298mph) nastavil v posledním kole jezdec týmu Valvoline Racing/Padgetts Honda Bruce Anstey, jenž je vůbec prvním mužem, který jel přes 132mph. Anstey po nehodě v prvním kole za to pořádně vzal a dokázal se dotáhnout až na konečnou čtvrtou příčku.
Nový rekord Bruce Ansteye je přibližně o šest sekund lepší než jaký loni zaznamenal ve stejném závodu John McGuinness (131.671mph). Ten závodil se zraněným zápěstím, takže o ataku předních pozic nemohla být řeč. John McGuinness přesto zabojoval a byl nakonec sedmý za šestým Williamem Dunlopem z Tyco Suzuki a Michaelem Rutterem na BMW stáje Bathams Prize Winning.
Nováček Peter Hickman se v závodu superbiků umístil na čtrnáctém místě a s průměrem 126.195mph z posledního kola je druhým nejrychlejším nováčkem v historii Tourist Trophy. Vůbec nejrychlejším nováčkem byl v roce 2013 Josh Brookes (127.726mph).

Nováčci Martin Jessopp (123.470mph) a Danny Webb (120.508mph) získali bronzové repliky za v pořadí 26. a 37.místo v závodu superbiků.

Výsledek - TT Superbike_Race.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist