Tourist Trophy: Yoshinari Matsushita první letošní obětí

Teprve včera byl týmem Tyco Suzuki představen Yoshinari Matsushita jako třetí jezdec tohoto týmu. Bohužel už během včerejšího večerního tréninku došlo k nešťastné tragické havárii tohoto japonského pillota...

Celé pondělí na horském, 60 km dlouhém okruhu, pršelo. Potom se ale ředitelství závodu rozhodlo, že se trénink může konat a v 18:50 hodin byli na trať posláni jezdci kubatur Supersport a Superstock. Kvůli obtížným podmínkám ale bylo rozhodnuto, že se tento trénink nebude časově měřit...!

Po 40 minutách musel být trénink přerušen. V úseku Ballacrye havaroval Japonec Yoshinari Matsushita a přes okamžitou pomoc svému zranění 43-letý japonský pilot podlehl.

  

Yoshinari Matsushita, pocházející ze Saitamy, jel poprvé závod TT v roce 2009. Letos měl závodit na Isle of Man v týmu Rico Penzkofera, stejně jako v letech minulých a to v kubaturách Superstock a Superbike. Teprve včera bylo oficiálně oznámeno, že Matsushita pojede pro Tyco Suzuki rovněž oba dva závody Supersport!

Matsuhita je tak třetím Japoncem, který na Tourist Trophy zahynul. Předtím to bohužel byli také jeho krajané Toshio Fujii (1966) a Jun Maeda (2006).

Novinář, tester a občas "showman" byl velmi oblíbeným člověkem v paddocku nejen Tourist Trophy. Poprvé zde startoval v roce 2009 a po dvou letech přestávky se vrátil na TT 2011, aby si zde realizoval svůj sen o jezdecké kariéře. Matsushita ovšem závodil za tým Penz13 Rica  Penzkofera i na závodě Macau Grand Prix, či jezdil Endurance World Championship, například Bol d'Or, nebo 24 hodin Le Mans.

 

Jeho nejlepším umístění bylo páté místo v kubatuře TT Zero v roce 2011. V posledních letech se Yoshinari věnoval popularizaci Road Racingu ve své vlasti: díky jemu byl dokonce v Japonsku televizní přenos z TT, či v obchodech se prodávaly různé DVD z Isle of Man a rovněž psal články o TT do prestižních časopisů v této oblasti.
Motocyklové závodění bylo jeho denním posláním v různých odvětvích: tester, novinář, televizní komentátor, tiskový mluvčí pro různé společnosti a "showman" - v MotoGP při GP Japonska v Motegi v loňském roce byl moderátorem v "Ducati vesničce", při setkání fanoušků s Valentinem Rossim a Nicky Haydenem.



Bohužel jeho cíl pro TT 2013 - zlepšit své dosavadní 5. místo v TT Zero 2011 - se už nikdy Yoshimu nesplní.

ČEST JEHO PAMÁTCE!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist