Na Webba čeká premiérová TT

Dvaadvacetiletý britský závodník a bývalý jezdec motocyklového mistrovství světa Danny Webb absolvuje v letošním ročníku Tourist Trophy na ostrově Man svoji závodní premiéru, když nastoupí na startovní rošt kubatur Superbike, Superstock a Lighweight s týmem Ryana Farquhara KMR Kawasaki.

Danny Webb bude spolupracovat s týmem KMR Kawasaki, čímž si zároveň splnil sen, protože má nyní šanci s konkurenceschopnou technikou závodit s hvězdami prestižní Isle of Man TT 2014.

„Jsem velkým fanouškem Tourist Trophy,“ uvedl Danny Webb. „Vždy jsem si říkal, že bych to chtěl také jednou zkusit. Je to něco, co mi v poslední době hodně vrtalo hlavou, a když přišla možnost spolupracovat s Ryanem Farquharem, jenž má na roštu jedny z nejlepších motorek, tak to jednoduše nešlo odmítnout. Po letech strávených v paddocku Grand Prix to pro mě bude velká změna, ale moc se na to těším.“
Rodák z Kentu závodil v mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2007. Celou dobu strávil Danny Webb v nejnižší kubatuře 125/ Moto3 a jeho nejlepším umístěním bylo celkové desáté místo z roku 2010. Nejhorší sezonou byla Webbova zkušenost s Mahindrou (rok 2012), protože to vůbec nebodoval. Loni přestoupil k týmu Amrogio Racing a závodil v sedle motocyklu Suter Honda s nímž vybojoval celkem dvacet bodů než se při své jubilejní sté Grand Prix v Assenu zranil.

Než se stačil vrátit zpět do týmu, přišel o místo a jeho kariéra v seriálu Grand Prix skončila, protože v polovině roku 2013 oznámil přestup do mistrovství světa produkčních motocyklů, kde závodil v třídě Supersport s týmem PTR Honda a prvních a jediných pět bodů si na konto připsal až v posledním závodu sezony na okruhu v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist