Michael Dunlop a Hawk Racing cílí na šestý společný titul TT

Spolupráci v rámci letošního ročníku TT na ostrově Man oznámil Michael Dunlop a Hawk Racing. Vítěz jednadvaceti klání TT nastoupí v závodu třídy Superbike TT a Senior TT v sedle nové Hondy CBR1000RR-R Fireblade týmu Hawk Racing. Cílem je získat šestý společný titul.

Je to poprvé od roku 2013, kdy v hlavních závodech Tourist Trophy (Superbike, Senior TT) bude Michael Dunlop závodit v sedle japonské Hondy. Tehdy byl Dunlop součástí továrního týmu Honda TT Legends, vyhrál úvodní závod Superbiků a v klání Senior TT skončil druhý za týmovým kolegou Johnem McGuinnessem.

Po roce 2013 závodil Michael Dunlop v kláních litrových motorek především na strojích BMW nebo Suzuki. Severní Ir hájil především barvy Hawk Racing s nímž si v průběhu let dojel pro řadu vítězství a umístění na stupních vítězů. Tým Hawk Racing jel v posledních šesti letech s motocykly Suzuki GSX-R1000R, nicméně nedávno oznámili přestup na Hondu v rámci svých aktivit v BSB, což se následně promítlo do jejich plánů pro letošní ročník TT.

„Je dobré, že mám letos své plány vyřešené s dostatečným předstihem,“ uvedl Michael Dunlop, který by měl v závodech Superstock TT startovat s vlastní Hondou MD Racing. „Stačí se podívat na ostatní kluky, abyste viděli, jak je důležité spolupracovat s týmem, který znáte a být v obraze ještě předtím než se dostanete na TT. Tempo je teď tak vysoké, že musíte být okamžitě na maximu svých sil. Abych řekl pravdu, příprava na loňský ročník nebyla taková, jaká měla být. Steve a kluci mě na poslední chvíli dostali z bryndy, ale i tak se nám podařilo dosáhnout dobrého výsledku. Dříve (2019) jsem dost bojoval se zraněním (zápěstí), takže letos to bude poprvé po dlouhé době, kdy budu jak plně fit, tak budu sedět na motorce, která mi sedí. Je to dobré, těším se na to a myslím, že můžeme předvést dobrou show.“

Steve Hicken, manažer týmu Hawk Racing, uvedl: „V průběhu let jsme s Michaelem dosáhli mnoha úspěchů, včetně loňského pódia, přestože jsme se potýkali s problémem, jak mu na poslední chvíli připravit motorku. Letos máme naštěstí na přípravu o něco více času a bude dobré, když tentokrát skutečně vyrazíme testovat. Honda je nová pro nás i pro Michaela, ale oba věříme, že je to ta nejlepší motorka, na které teď můžeme jet.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist