McGuinness pojede letošní TT s Bournemouth Kawasaki

Britská legenda TT John McGuinness pojede letošní ročník Tourist Trophy na ostrově Man s týmem Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. Vítěz třiadvaceti závodů TT tak pojede v sedle stroje Kawasaki Ninja ZX-10RR klání RST Superbike, RL360 Superstock a Senior TT.

Spojení Johna McGuinnesse s Quattro Plant Bournemouth Kawasaki Team vzbuzuje u všech příznivců závodění na ostrově Man velké naděje, že letos uvidí McGuinnesse bojovat o vítězství a tím o šanci se přiblížit pozici nejúspěšnějšího závodníka TT všech dob. Prozatím je tímto jezdcem Joey Dunlop, který dosáhl na šestadvacet vítězství. John McGuinness má nyní na kontě třiadvacet prvenství a stále šanci Dunlopa překonat.

S přestupem k týmu Quattro Plant Bournemouth Kawasaki je šance na triumf výrazně vyšší, takže jsou s tím spojena také očekávání a to jak od fanoušků, tak vedení týmu i samotného jezdce. „Opravdu jsem nadšený, že TT na ostrově Man letos pojedu s Quattro Plant Bournemouth Kawasaki, jelikož jejich dosažené úspěchy s Jamesem Hillierem, a to jak výsledkově, tak v rámci spolehlivosti, hovoří za vše,“ uvedl John McGuinness.

„Být s tímto rodinně orientovaným týmem je pro mě ideální a oni mají vysoký kredit jako profesionální tým, který dosáhl ohromných výsledků jak na silničních, tak okruhových závodech. Pete (Pete Extance, majitel týmu Bournemouth Kawasaki) vážil cestu z Bournemouthu do Morecambe, aby se se mnou setkal, položil nabídku na stůl a já dlouho nepřemýšlel a podepsal. Bylo to snadné rozhodnutí.“

„Spojení s Kawasaki, Peteho týmem a jízda na ZX-10RR v rámci TT je pro mě zcela nová kapitola z níž jsem velmi nadšený a už se na to moc těším,“
dodal John McGuinness.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
0ndras přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist