Guy Martin podepsal s Honda Racing

Pětatřicetiletý Guy Martin překvapil, když podepsal s Honda Motor Europe a bude tak znovu součástí sestavy, která bojuje o vítězství v závodech jako Isle of Man, North West 200, Southern 100 a Ulster Grand Prix. Týmovým kolegou Martina bude legenda John McGuinness, jenž na TT získal třiadvacet vítězství. Tým má k dispozici zbrusu novou Hondu CBR1000RR Fireblade SP2.

Slavný silniční závod Isle of Man zatím Guy Martin nikdy nevyhrál, třebaže má na svém kontě již patnáct umístění na stupních vítězů. Nicméně podpisem smlouvy s týmem Honda Racing získává jeho dosud nenaplněný sen bojovat o premiérový triumf TT mnohem jasnější obrysy. Navíc spolupráce s Johnem McGuinnessem může přinést své ovoce.

„Nemůžeme mluvit o návratu, protože jsem ve skutečnosti nikdy neodešel,“ uvedl pro Motorcycle News Guy Martin, který po zranění z Ulster GP nějakou dobu nezávodil. „Jsem tu, abych TT vyhrál a nebyl jen do počtu. Na závodění jsem se dosud díval jako na svůj koníček, ale dospěl jsem k názoru, že pokud si chci vést lépe, musím tomu věnovat všechno. Teď je to má práce.“

První testy s novou CBR1000RR Fireblade SP2 mají jezdci Guy Martin a John McGuinness v březnu. První superbikové závody jedou v květnu v rámci North West 200. Na letošní Tourist Trophy nastoupí Guy Martin v kategorii Superbike TT, Superstock TT a Senior TT.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist