Změny v Pedrosově týmu mají přinést výsledky

Španělský závodník tovární stáje Hondy Dani Pedrosa dostal šanci pokračovat v barvách Repsol Hondy také v příštím roce, což vzal velmi zodpovědně a obměnil svůj tým, který opustil závodní inženýr Mike Leitner společně s šéfmechanikem Christophem Leoncem a mechanikem Markem Barnettem. Změna má přinést výsledky podobně, jak v týmu Valentina Rossiho.

Letos celkově čtvrtý Dani Pedrosa závodí v královské kategorii mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2006, ale do této chvíle ani jednou nezískal vítězství v soutěži jednotlivců. Jeho současný týmový kolega Marc Márquez je v MotoGP od roku 2013 a letos už podruhé slavil triumf.
Je jasné, že pokud s tím chce Dani Pedrosa něco udělat a šampionát jednou vyhrát, na což už moc času nezbývá, tedy alespoň ne s tak konkurenceschopným týmem, musí provést nějakou radikálnější změnu. Ta přišla v obměně týmu, což mu u HRC jednoznačně schválili a v jeho rozhodnutí Španěla podpořili.

„Byl jsem překvapený, ale někdy to může prospět, protože Dani novou motivaci potřeboval,“ uvedl prezident HRC Shuhei Nakamoto pro Motorcycle News. „Jsem rád, že Daniho tým obměníme, třebaže po technické stránce jsou na velmi vysoké úrovni. Tento tým byl spolu už hodně dlouho a kvůli výsledkům Dani potřeboval něco vymyslet, zkusit něco jiného. Dani to chtěl udělat a já tuto ideu podpořil, i když tím přijdeme o dobré mechaniky.“

V reálu Honda o zkušené mechaniky vlastně nepřijde, protože Mark Barnett bude pracovat s britským závodníkem Scottem Reddingem u stáje Estrella Galicia Marc VDS a Christophe Leonce zamířil k Jacku Millerovi, který pojede prvním rokem třídu MotoGP u CWM LCR Hondy.
Valentino Rossi ukončil spolupráci s dlouholetým šéftechnikem Jerry Burgessem koncem roku 2013 a do MotoGP přivedl krajana Silvana Galbusera, který měl zkušenosti z mistrovstvím světa superbiků. Výsledky byly znát téměř okamžitě a o to samé se chce nyní pokusit Dani Pedrosa se svým novým závodním inženýrem Ramonem Aurinem.

„Věřím, že to Daniho může posunout na další úroveň,“ pokračoval Shuhei Nakamoto a závěrem dodal: „Valentino je velmi dobrým příkladem, protože je mu pětatřicet a stále se učí a stále se snaží získávat zkušenosti. Letos vyhrál dva závody a Dani je o něco mladší, takže uvidíme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist