Změny v kalendáři MotoGP, dva závody v Kataru, Texas a Argentina zatím bez termínu

V pátek představili zástupci organizací FIM, IRTA a Dorna Sports změny v kalendáři mistrovství světa silničních motocyklů. Jelikož celosvětová situace s Covid-19 není nejlepší, došlo k odložení dvou Grand Prix a to v Argentině a Texasu. Sezonu 2021 nyní nově odstartují dvoje závody v Kataru, poté následuje Portugalsko a Jerez, jenž již dle plánu zahájí evropskou šňůru velkých cen.

Poté, co zrušili oficiální IRTA testy v Malajsii, je to Katar, kde budou týmy královské MotoGP letos testovat a zůstanou tam dlouho. Po IRTA testech sezonu zahájí 28.března Velká cena Kataru po níž následuje hned 4.dubna Velká cena Dauhá, vše tedy na stejném okruhu v Losail.

Na portugalském okruhu Autodromo Internacional do Algarve bude 18.dubna třetí podnik sezony Velká cena Portugalska a pak už by vše mělo pokračovat dle plánu, tedy Velkou cenou Španělska v Jerezu s datem 2.května. Evropská mise končí 19.září závody Velké ceny San Marina a dál se uvidí, jak to bude s cestou po Pacifiku, kde jsou na programu Grand Prix Japonska, Thajska, Austrálie a Malajsie. Sezonu by měla 14.listopadu uzavřít Velká cena Valencie.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Maniac21 přispěl 3 Kč
33.petr přispěl 3 Kč
krysopes přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist