Změny sportovních řádů Grand Prix

FIM zveřejnila několik změn sportovních řádů, které budou platit v Grand Prix od startu sezóny 2007.

Po situaci z letošní kvalifikace MotoGP v Malajsii, kde byla tato kvalifikace zrušená pro obrovský déšť, byl pozměněn článek 1.16.3 sportovních řádů, kam bylo oficiálně vloženo pravidlo o tom, že pokud se nepojede kvalifikace, bude startovní rošt sestaven dle nejlepších časů dosažených ve všech trénincích.
Další změnou je povolení zkoušení startů po projetí cílem tréninků. Po ukončení prvního tréninku totiž nesmí žádný jezdec během vyjížděcího kola zkoušet starty. Pokud si bude chtít start vyzkoušet, neodbočí na konci tohoto kola do boxů, ale pojede až na startovní rošt, kde si může vyzkoušet start závodu. Poté musí absolvovat další kolo, ve kterém nesmí zastavit. Ve všech dalších trénincích může po projetí cílem tréninku zastavit mimo ideální stopu a start si vyzkoušet.
V návaznosti na případné zkoušení startu byl upraven i časový harmonogram prvních tréninků, kde byla zvětšená přestávka mezi tréninky jednotlivých tříd. Byl tedy posunut začátek pátečního tréninku třídy MotoGP a návazně poté i třídy 250 ccm. Od prvního závodu roku 2007 bude totiž začátek hodinového tréninku MotoGP v 10:05 hodin, start hodinového tréninku třídy 250 ccm poté v 11:25.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist