Změna týmového kolegy všem prospěje, říká Dovizioso

Sezona 2016 představovala pro tovární tým Ducati MotoGP poměrně turbulentní časy a to zejména v její první polovině. Italská sestava jezdců Andrea Dovizioso a Andrea Iannone byla pro výrobce z Boloně skvělá, ale problém byl v tom, že si příliš nerozuměli. Důvodem byl zřejmě fakt, že už v úvodu roku věděli o příchodu Jorge Lorenza a tak to bylo o tom kdo s koho.

Zřejmě to byl Andrea Iannone, kdo měl s týmem Ducati pokračovat dál a proto si byl tak nesmírně jistý. Byl si tak jistý, že v Argentině hodně tvrdě bojoval s týmovým kolegou Doviziosem o druhé místo v cíli a maximálně zbytečným atakem ho pár metrů před cílem poslal k zemi. Italové tak místo dvojího umístění na stupních vítězů získali jen tři body za to, že Dovizioso stačil dotlačit motorku do cíle.

Po Argentině se situace změnila. Iannone sice v Rakousku vyhrál pro Ducai první zlato po velmi dlouhé době, ale ani to mu místo u tovární stáje nezachránilo. Zůstal Andrea Dovizioso, jehož novým týmovým kolegou teď bude Jorge Lorenzo.

„Od poloviny sezony něco jako by zacvaklo, což mi umožnilo dokončit letošní ročník v pozitivním duchu na rozdíl od střední části sezony, kdy to zase tak dobře nešlo,“ uvedl Andrea Dovizioso pro Gazzetta dello Sport. „Změna týmového kolegy prospěje každému. Sezonu jsme dokončili blízko nejlepších, takže teď rozhodně můžeme myslet na víc.“

Ital Dovizioso také prozradil, že Iannoneho přínos mu nějak zásadně chybět nebude. „Ne, nebude. Z jedné strany, to byl pro mě velmi dobrý stimul, protože je hodně rychlý jezdec a byl jsem rád, že je to můj týmový kolega. Ale jeho postoje, stejně jako jeho okolí … podle mě je respekt k ostatním lidem velmi důležitý, ovšem právě to, především on postrádá.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist