Zkrácení závodů s platností od roku 2018 potvrzeno

Je tu oficiální potvrzení již avizovaného zkrácení délky závodů mistrovství světa silničních motocyklů, které platí v případě všech tří tříd MotoGP, Moto2, Moto3 a proběhne ve dvouletém cyklu s tím, že změny v královské kubatuře jsou letos konečné. Důvodem má být sjednocení délky trvání závodů v každém z podniků světového šampionátu.

Vzhledem k předpisům MotoGP o množství paliva a počtu pohonných jednotek na závod a sezonu už nelze navyšovat délku některých závodu, takže v rámci sjednocení proběhne redukce u celkem sedmi klání s platností od roku 2018. Závody GP Texasu, GP Francie, GP Katalánska, GP České republiky a GP San Marina se zkracují o jedno kolo, závod GP Španělska o dva a závod GP Valencie o tři kola. Tyto změny jsou konečné.

V případě nižších tříd mistrovství světa Moto3 a Moto2 jsou změny rozděleny do dvou let, což má být dostatečný prostor, aby na ně mohli zareagovat výrobci. S platností od roku 2018 se tak jedná o podobné změny jak v případě MotoGP.

Ke zkrácení závodu o jedno kolo dojde u třídy Moto3 v GP Texasu, GP Španělska, GP Katalánska, GP České republiky, GP Aragonie, GP Malajsie a GP Valencie. O dvě kola závod zkrátí v GP Francie.

V Moto2 dochází ke zkrácení o jedno kolo v závodech GP Texasu, GP Francie, GP Katalánska, GP Německa, GP České republiky, GP San Marina, GP Japonska a GP Malajsie. O dvě kola kratší závod bude mít letos GP Španělska a GP Valencie. V roce 2019 dojde k dalším úpravám, což bude výrazná redukce délky závodů nižších kubatur.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist