Získat zkušené jezdce bylo pro Aprilii klíčové

Italský výrobce Aprilia vstupuje do mistrovství světa silničních motocyklů o rok dříve než původně plánovali a svůj návrat mezi světovou elitu královské kubatury spojili s jezdeckou sestavou Álvaro Bautista a Marco Melandri. Podle vedení Aprilie je právě tato zkušená sestava jezdců pro vstup do MotoGP zásadní.

S továrním týmem slavila Aprilia velké úspěchy v mistrovství světa superbikových motocyklů, kde naposledy letos vyhrála světový titul jak v jednotlivcích, tak ve výrobcích. Nyní zaměřili pozornost na prototypový šampionát, kde v kategorii MotoGP spojili síly s týmem Fausta Gresiniho.
Co se týče jezdeckého složení týmu, tak hned potom, co Aprilia oznámila spojenectví s Gresinim, potvrdili do role jezdce Álvara Bautistu, který už u Gresiniho závodil s Hondou. Španěl tak zůstane v domácím prostředí a bude pracovat na přizpůsobení se novému motocyklu. Ital Marco Melandri přichází z prostředí WSBK, kde závodil s tovární Aprilii, ale zároveň má zkušenosti jak s týmem Gresini, tak se závodním v MotoGP.

Vhledem k dalšímu vývoji litrové Aprilie, směřovaném na rok 2016, bylo pro vedení italského výrobce důležité, aby měli k dispozici zkušené závodníky, což dle Romana Albesiana z Aprilie oba výše jmenovaní splňují. „Pro nás je velmi důležité mít dva zkušené závodníky,“ uvedl Ital pro Motorcycle News. „Chtěli jsme mít jezdce, který měl čerstvou zkušenost s motocyklem nejvyšší úrovně a Álvaro byl na Hondě.“
„Co se týče Marca, tak ten má obrovské zkušenosti. Velmi dobře ho známe díky spolupráci v superbikovém mistrovství světa a velmi pozitivně hodnotíme jeho výraznou roli při vývoji motocyklu. Máme teď dva jezdce, kteří nám s vývojem motorky můžou hodně pomoci, což je v rámci nového projektu velmi důležité.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist