Zimní přestávka: Slunce? Palmy? Ale také sníh!

Motocykloví jezdci mají nyní dvouměsíční přestávku od testů a jak ji vlastně využívají? Každý nějak jinak, ale všichni pracují na své fyzičce! Tedy pokud nemuseli absolvovat nějakou operaci a nyní po ní musí rehabilitovat.

Zatímco Ben Spies objíždí se svým cyklistickým klubem celý Texas a nahrazuje si tak normální letní trénink, kdy ho můžete potkat v italských kopcích v okolí Lago di Como, tedy evropského bydliště amerického jezdce. Ačkoliv u něho nehrozí žádná cyklistická kariéra, přesto jezdí hodně a hlavně pravidelně na kole: "Moje matka Marry mně bohužel nepředala žádné biologické vlohy pro cyklistiku, navíc jsem s tímto sportem začal až v 18-ti letech. Ovšem pravidelný trénink na kole mně umožňuje dobrou fyzickou kondici a mohu tak v samém závěru motocyklového závodu ještě vždy zaútočit. Navíc mně to pomáhá také po stránce psychické, neboť vím, že jsem udělal kondičně úplně vše pro dobrý výsledek. Navíc nerad běhám, neboť to poškozuje má kolena"

Na kole, i když horském, se připravuje i Scott Redding. Nejdříve trénoval ve Španělsku a nyní jezdí doma na zledovatělých silnicích v Anglii. Jiní, jako třeba trojice Casey Stoner, Leon Camier a Chaz Davies, se sešli v Austrálii, aby se zde společně připravovali na novou sezónu. 

Vicemistr světa stopětadvacítek Nicolas Terol zvolil tentokráte úplně nový způsob přípravy a sice vydal se do zasněžených ledových oblastí jižní Patagonie, tedy do Argentiny. Zde se zúčastní expedice pod vedením Jesuse Calleji. Pohybuje se i ve výšce okolo 3 000 m, na ledě a sněhu. Denní dávka je kolem 20 km a kromě extrémních nízkých teplot a větru musí Terol "bojovat" i s některými, pro něho ne právě obvyklými skutečnostmi: "Pro Nica je to někdy hodně těžké, například musíme hodně šetřit s vodou a nemůžeme tak umývat ani nádobí a ani příbory. Ale on se  s tím skvěle vypořádal. Taková překvapení totiž nezvládá každý, a pro nováčka to je někdy hodně těžší, než pro ty, kteří to zažívají pravidelně", říká vedoucí celé výpravy Jesus Calleja dodává: "Jistě se zde může hodně naučit, nejen o přírodě a její kráse, ale také o mechanismech, které mu mohou v jeho sportu pomoci. Je schopen zvýšit tempo, když hrozí bouře a kdy není vidět na víc, než 20 m. Jsem přesvědčen o tom, že bude v příštím roce mistrem světa, je síla vůle je totiž obrovská!".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist