Zemětřesení u Ducati

Doslova zemětřesení na manžérských postech proběhlo v továrních týmech Ducati a to jak v MotoGP, tak i v superbicích.

Doslova zemětřesení proběhlo na manažérských postech obou továrních týmu Ducati, tedy v MotoGP a ve WSBK. O tom, že se testovací jezdec Vittoriano Guareschi stal manažérem týmu MotoGP s jezdci Stonerem a Haydenem jsme už psali. V tu chvíli se ale zdálo, že současný manažér týmu MotoGP Livio Suppo v týmu i nadále zůstane. 


Situace se ale radikálně změnila, Livio Suppo (45 let) od Ducati definitivně odchází a má namířeno k týmu Repsol Honda, kde bude vykonávat funkci marketingového ředitele.

Dnes však přišla hodně nečekaná zpráva i ze světa superbiků. 


Po skoro 20 letech opouští tovární tým Ducati Xerox jeho manažér Davide Tardozzi a to na vlastní žádost.
  O důvodu jeho odchodu se pochopitelně vedou různé spekulace a pravdu se ani nikdo nedozví. Jedním z celkem logických úvah je ale skutečnost, že Davide Tardozzi takticky vůbec nezvládl týmovou réžii především v závěru celého šampionátu a Nori Haga prohrál letošní titul mistra světa o pouhých 6 bodů, když ho dvakráte o "plný" bodový zisk připravil týmový kolega Michel Fabrizio.

Jestli zamíří Davide Tardozzi k BMW či k Yamaze (od superbikového týmu Yamaha totiž odchází dosavadní šéf Massimo Meregalli) jsou v současné době pouze spekulace.   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist