Zeelenberg: Vítězství v Kataru bylo hodně důležité

Pro manažéra Wilca Zeelenberga byl počáteční úspěch Jorge Lorenza extrémně důležitý, neboť Yamaha porazila Caseyho Stonera na jeho okruhu a na okruhu, který je jako na míru šitý pro Hondu.

Pokud by se dalo říci, že v minulých rocích byl některý z jezdců dominátorem na okruhu v katarském Losailu, tak to byl určitě úřadující mistr světa Casey Stoner. Jistě, v roce 2010 zde Stoner upadl - ovšem z první pozice před Rossim - jinak se ale dá nazvat Losail Circuit jako území Caseyho Stonera. Stejně důležité ovšem bylo, že Yamaha vyhrála úvodní závod této sezóny po tom, co předsezonním testům dominovala Honda.
Samozřejmě, Lorenzovi pomohly křeče ve Stonerově předloktí, ale v MS se musí každý snažit využít slabých chvilek svých supeřů ve svůj prospěch. To je jasné i týmovému manažérovi Yamahy Wilco Zeelenbergerovi, který úspěch připisuje především Lorenzově zarputilosti a jeho neustále snaze poprat se o vítězství. Lorenzo během celého závodu nedal Stonerovi šanci, aby se mu příliš vzdálil a na konci závodu musel naopak "Chorche" odrážet ještě nápor Daniho Pedrosy.
"Tito tři hoši budou během celé sezóny jezdit hodně blízko pospolu, ale mentálně je právě on (Lorenzo-pozn. Bosso) z nich nejsilnější, nikdy se totiž nevzdává. Bude jim prostě viset na zadku tak dlouho, dokud to bude potřeba, tedy přesně tak, jak to udělal s Caseyem. Ostatně v Kataru jsme viděli to, co jsme od něho viděli už častokrát. Nikdy se totiž nevzdává a to je jeho nejsilnější bod. Na začátku závodního víkendu jsme se spolu bavili o tom, jak je důležité začít sezónu co nejlépe. Mluvili jsme také o tom, že musíme zaútočit na vítězství, pokud zde bude šance a ne se jen spokojit s druhým místem." říká Zeelenberg, který sám jako jezdec dokázal vyhrát závod Grand Prix.
Zeelenberg musel také uznat, že Stoner byl v Kataru hodně rychlý a na dlouhé rovince měla Honda převahu. Faktem také je, že po přechodu z motocyklů o objemu 800 ccm na 1000 ccm se Yamaha hodně Hondě přiblížila: "Jorge má rád nový motocykl a má na něm velmi dobrý pocit při jízdě. Je totiž více konkurenceschopnější, než ten z minulého roku. Vloni jsme měli hodně problémů a bylo úplně jedno, co jsme s motorkou dělali, výsledek byl totiž pořád stejný. Ale s novým motocyklem je možná daleko větší škála možností jeho nastavení a Jorge s ním jezdí velmi rád."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist