Zeelenberg: Tři jezdci jedou jinou ligu

Skvělá forma Caseyho Stonera neznamená pro šéfy Yamahy žádné bolesti hlavy, naopak manažér Yamaha Factory a ex-pilot Grand Prix Wilco Zeelenberg si myslí, že je Australan k poražení.

Čtyři nejrychlejší časy ze šesti dnů testování, tedy ve všech, kterých se mistr světa zúčastnil - Casey Stoner vypadá, že bude letos k neporažení. Ovšem tovární tým Yamahy má úplně jiné plány: Wilco Zeelenberg, týmový šéf Jorge Lorenza, si myslí, že je úřadující mistr světa k poražení a že i rok 2011 mohl proběhnout trochu jinak.
"Caseyho forma nás neznepokojila, víme sice, že je rychlý, ale to dokazuje už posledních pět roků", myslí si Zeelenberg, který je názoru, že Yamaha bude blíže Hondě, než v roce 2011.

Už vloni byl Stoner k poražení, je navíc názoru Lorenzův manažér: "Pokud se podíváme na loňskou sezónu, tak to mohlo klidně vypadat i jinak. I on udělal nějaké chyby. Například při svých problémech v Motegi mohl také klidně spadnout a hned by to bylo úplně o něčem jiném. Na konci ale vyhrál on a byl jasně nejlepší a proto si zaslouží plný respekt".
Za absolutní světovou špičku považuje Zeelenberg tři piloty: "Hlavními aktéry jsou pouze Casey, Dani [Pedrosa] a Jorge, a když některý z těchto tří udělá chybu, tak ti dva zbývající toho hned využijí a ten chybující ztratí velké množství bodů. Například výpadky Lorenza v Silverstone a v Assenu. Stoner jednou vyhrál a jednou skončil na podiu. Tak se dají velmi rychle ztratit body".
Problém je dle Zeelenberga v tom, že každý z těchto tří jezdců je tak dobrý, že třeba Casey Stoner nikdy nedojede až devátý. V tom případě by totiž nějaká "0" nehrála zas tak velkou roli: "To se prostě nestane, oni jedou úplně jinou ligu. A to je také důvod, že tito tři hoši jsou lepší než celý zbytek startovního pole. Tak totiž momentálně tato celá hra probíhá".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist