Ze strany výrobců MotoGP je o Zarca velký zájem

Francouz Johann Zarco je v královské kubatuře teprve druhým rokem a už nyní ví, že pokud bude pokračovat se stávajícím týmem Monster Yamaha Tech3, tak v sedle M1 to už nebude. Tým Hervé Poncharala spolupracuje od roku 2019 s KTM a je otázkou, zda do této spolupráce zasáhne také Johann Zarco. Na nedostatek zájmu si totiž nemůže stěžovat.

O služby Johanna Zarca je nyní velký zájem. Jeho současný šéf Hervé Poncharal by s Francouzem rád pokračoval také příští rok, ale jak prozradil, pokud bude mít lepší nabídku, nebude mu stát v cestě. Yamaha už teď Zarcovi nabízí tovární motorku, ale bude to stačit?

V jednání je Suzuki, ale také Ducati, jenž by Zarca ráda místo Petrucciho do Pramac Racingu. Tam by Francouz dostal tovární stroj GP19, ale součástí tovární stáje by opět nebyl. Varianta být už v příštím roce v barvách továrny ale není vyloučená v případě Hondy. Pro Johanna Zarca je tu šance být týmovým kolegou Marca Márqueze.

U HRC by Pedrosovi smlouvu neprodloužili, takže by vznikla velmi úderná sestava. Když se na to Zarca v Kataru zeptali, Francouz na to odpověděl: „Být týmovým kolegou Márqueze by mohlo být hezké. Repsol Honda je týmem snů. Pamatuji si, jak jsem v jejich barvách viděl Doohana, pak Rossiho a teď Márqueze. Potřebuji ale nějaký čas než se rozhodnu. Především teď odjedu pár úvodních závodů a uvidíme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist