Zda Pedrosa pojede ve Valencii zůstává s otazníkem

Španělský závodník Repsol Hondy Dani Pedrosa havaroval ve druhém tréninku na Velkou cenu Japonska a po tvrdém dopadu na asfalt dráhy okruhu v Motegi si na čtyřikrát zlomil klíční kost. Španěl ještě týž den zamířil zpátky do Evropy, kde mu v Barceloně zlomeninu fixovali titanovou destičkou s šrouby.

Operace proběhla úspěšně, nicméně i u sportovců potřebuje kost nějakou dobu než sroste a ne jinak je tomu u Daniho Pedrosy. Jezdec tovární Hondy tak nutně vynechal závod v Japonsku, Austrálii a Malajsii. Teď je týden přestávka a v poslední Grand Prix ve Valencii by Pedrosa už moc rád závodil.

Jenže to zatím není vůbec jisté, protože zda bude či nebude schopen nastoupit rozhodne až vyšetření, které podstoupí příští týden. Na svém blogu Dani Pedrosa napsal: „Každým dnem mi je lépe. Fyzioterapie pokračuje dobře a můžu teď znovu myslet na závodění. Usilovně pracuji s myšlenkou být v pořádku pro závod ve Valencii. Nicméně stále si nejsem jistý, zda to bude doopravdy možné, což zjistím až příští týden.“

V Japonsku nahradil Pedrosu testovací jezdec HRC Hiroshi Aoyama, na Phillip Islandu jel Nicky Hayden a v Malajsii to byl znovu Aoyama, protože Hayden měl finále sezony WorldSBK v Kataru. Kdo by případně Pedrosu nahradil ve Valencii se zatím neví, ale Hayden k tomu určitě nemá daleko, protože by společně s Márquezem mohli pro Repsol Hondu získat titul v soutěži týmů. Před víkendem v Malajsii se také začalo spekulovat, že Pedrosa předčasně ukončí kariéru a do sezony 2017 už nenastoupí, což on sám ale popřel.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist