Zaznelo v cinskem depu

Nekolik zajimavosti, ktere se take vazi k nedelnim zavodum Grand Prix.

Zaznelo v cinskem depu
Proc jel vlastne vd Goorbergh ?
Sef tymu JIR Konica Minolta vysvetlil, proc jel vlastne na Tamadove Honde holandsky pilot Jürgen van den Goorbergh: Bylo pochopitelne mozne, ze by jel nekdo z mladych, tedy Fabrizio, Vermeulen nebo dokonce Muggeridge. Ale ti vsichni maji vlastni ambice v mistrovstvi sveta SBK a SSP a my jim je nechteli brat pri pripadnem padu a eventuelnim zraneni. Chteli jsme nejakeho zkuseneho pilota. V uvahu pripadal Jeremy McWilliams, ale ten si zranil siji pri zavodech BSB v Thruxtonu. A tak jsme jednali uz ve Valencii s Jürgenem vd Goorberghem a dohodli se. Makoto Tamada by chtel sice jet uz v Le Mans, ale urcite pojede v Mugellu”, rika dale Luca Montiron.
KTM 250 bude poprve testovat u nas v Brne
Dle informaci z minuleho tydne, chtel sef konstrukter KTM Harald Bartol, nechat jet poprve novou dvestepadesatku, hned v pondeli po francouzske Grand Prix. Tento plan se nyni zmenil a tovarni australsky jezdec Athony West bude spolecne s Britem Shanem Byrnem testovat motocykl MotoGP. Zatim se tedy West pripravuje kondicne v centru Red Bull v Thalgau, nebot on sam zije nedaleko ve Fuschlu, tedy take v Rakousku. A nova KTM by mela poprve startovat na italske Grand Prix v Mugellu (5. cervna), pokud ovsem dopadnou dobre predchozi funkcni testy u nas v Brne.
”Milovnici” deste ze staje WCM - Blata
Oba dva piloti staje MotoGP WCM – Blata, tedy James Ellison a Franco Battaini uvitali s pochopenim nedelni dest. Oba dva jsou totiz znami jako velmi dobri “vodnici”. “Ze jsem ziskal tri body na trati, kde jsou tak dlouhe rovinky, je vlastne zazrak. Kdyz zahnes z cilove zatacky na rovinku, tak nevidis jeji konec, tak je totiz dlouha. Ale v nekterych zatackach jsme byli opravdu rychli”, rikal spokojene britsky pilot. Naproti tomu jeho kolega Battaini se hodne zlobil sam na sebe. “Upadl jsem, nebot jsem se snazil drzet jednou rukou hledi me prilby nahore a ridil jen tou druhou rukou. A tak jsem probrzdil a nevesel se do zatacky”, rikal italsky jezdec.
Simone Corsi poprve za cigaretovou reklamu
Italsky tovarni pilot Simone Corisi dovrsil 24. dubna 18 let a mohl tedy i podle italskych zakonu delat reklamu cigaretam, v jeho pripade tedy MS. Prvni dva zavody mel pilot na sve Aprilii pouze napis “I”.
Zpozdeny patecni trenink MotoGP
Prvni volny patecni trenink MotoGP byl zamerne opozden, nebot po treninku stopetadvacitek se porouchala ambulancni helikoptera a nova byla k dispozici teprve o dve a pul hodiny pozdeji, takze se muselo pochopitelne cekat.
Vlakem do Ciny na Grand Prix
Svycarsky novinar Waldemar da Rin cestoval do Ciny vlakem. Vyjel 16. dubna ze St. Gallenu a za listek v hodnote 600 Euro postupne jel pres Buchs, Viden, Ostravu, Moskvu, Peking az do Sanghaje. Celkem to bylo 11 680 km vlakem a ta cesta trvala 10 dni. Za tento vykon byl v depu opravdu obdivovan a napr. sef staje Fortuna Yamaha, Hervé Poncharal mu rekl: “To je obdivuhodne, my se tady “pereme” na trati o setiny vteriny a ty si klidne vezmes 10 dni na to, aby jsi jel vlakem.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist