Zaútočí Rossi na titul?

Valentino Rossi před Grand Prix České republiky – dokáže napodobit Wayne Raineyho, který v roce 1992 během pěti závodů zlikvidoval 61 bodů rozdílu mezi ním a Mickem Doohanem?

S jediným cílem – obhájit vítězství z roku 2005 – cestuje na brněnský okruh italský jezdec Valentino Rossi, který po třítýdenní dovolené usedne opět do sedla svého motocyklu Yamaha YZR M1. Obhájce světové koruny ztrácí na vedoucího jezdce celkového pořadí MotoGP 51 bodů, nicméně stále svůj boj o další titul nevzdává. To, že zlikvidovat tento rozdíl během šesti zbývajících závodů je možné, dokazuje třeba příklad legendárního Wayne Raineyho, který v roce 1992 dokázal během pěti posledních závodů zlikvidovat náskok Micka Doohana, jenž tehdy činil dokonce 65 bodů! Teprve podruhé v kariéře pilota nejprestižnější motocyklové třídy čelí Rossi výzvě, která mu do posledních závodů sezóny velí dotahovat náskok soupeřů. Brno se proto může jistě těšit na velkolepou bitvu mezi italským fenoménem a zbytkem světa.
"Letos mám hodně smůly a Laguna nemohla hůře dopadnout," říká Valentino Rossi. "Nyní jsem ovšem měl dvacet dnů dovolené na odpočinek a zapomenutí na to, co se tam stalo. Doufám, že po tomto odpočinku mohu v Brně dopadnou trochu lépe. Není to jeden z mých oblíbených okruhů, ale vloni to pro mne byl ohromný závod. Bylo to téměř dokonalé, s nejrychlejším kolem závodu a i vítězstvím. Vím, že všichni v Yamaze a Michelinu pracovali během pauzy na vylepšení motocyklu, a tak doufám, že v pátek vyjedu na dokonale připraveném stroji a poté z víkendu vytěžím maximum. Abych řekl pravdu, nevím co o šampionátu říci. Zbývá pouze šest závodů, možná to není na obrat moc, ale v každém případě z nich chci vytěžit maximum a co nejvíce jich vyhrát. Nyní o šampionátu raději nepřemýšlím, chci to absolvovat závod po závodě a pokusit se na tomto motocyklu nalézt nejlepší cestu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist