Zástupci FIM budou v Jerezu řešit nedovolené testování

Prostřednictvím tiskové zprávy FIM tento týden oznámila, že v rámci úvodního podniku sezony MotoGP 2020 bude v Jerezu řešit otázku testování jezdců, kteří k tomu použili motocykly spadající do kategorie zakázaných pro trénink v období pandemie koronaviru. O jaké přesně se jedná jezdce FIM neinformovala, ale jedním z nich má být jezdec Petronasu MotoGP Fabio Quartararo.

Omezení v rámci testování a vývoje platily od května letošního roku a neumožňovaly jezdcům během pandemie testovat na motocyklech, které byly jiné než standardní cestovní motorky. Až na jezdce výrobců s koncesí nemohl nikdo testovat na prototypech. Stejně tak platil zákaz o testování na okruzích, kde se pojedou závody.

Třebaže nebyl nikdo konkrétně jmenován, jedním z jezdců, který by mohl dostat nějaký druh penalizace, je Fabio Quartararo. Francouz testoval ve druhé polovině června na okruhu Paul Ricard, což by nebyl tak velký problém jako to, že v sedle Yamahy R1 ve specifikaci superbike. Pro privátní testy ale byla povolena jen klasická cestovní motorka bez jakýchkoliv úprav na pohonné jednotce nebo elektronice.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist