Základna Tech3 skončila pod vodou

Necelé dva týdny zbývají do prvního předsezonního testu královské kubatury MotoGP v Malajsii, takže týmy motocyklového mistrovství světa již připravují materiál k odeslání do Sepangu. Francouzskému týmu Monster Yamaha Tech 3 ale počasí tyto přípravy řádně zkomplikovalo, když v neděli jejich centrálou prošla voda.

Francouzská stáj Tech 3, jenž provozuje týmy v kubaturách MotoGP a Moto2, má základu na jihu Francie v městě Bormes les Mimosas, které leží nedaleko pobřeží Středozemního moře, přibližně 130 kilometrů jihozápadně od Nice. O víkendu v této části Francie silně pršelo, přičemž došlo k protržení břehu řeky, a před polednem v neděli 19.ledna, k jejímu rozlití do okolí.

Rozbouřená řeka způsobila v dané lokalitě značné škody a mezi postiženými je také závodní tým jezdců královské kubatury Bradley Smithe a Pola Espargara stejně jak jezdců třídy Moto2 Marcela Schröttera s Alexem Mariñelarenou. Dle prvních odhadů je způsobená škoda na závodním materiálu, nemovitostech a vozovém parku týmu Tech 3 Racing minimálně sto tisíc liber.
Podle majitele týmu Herve Poncharala teď na všechny čeká spousta práce, aby vše stihli včas připravit nejen pro test MotoGP, ale také pro první test Moto2. Od neděle na tom všichni intenzivně pracují a dle názoru francouzského zkušeného manažera by tato nepříjemnost neměla nějakým zásadním způsobem ovlivnit jejich předsezonní přípravu.

Tým Tech 3 má v řešení podobných krizových situací praxi z loňské sezony. Tehdy došlo v nových boxech závodního okruhu Amerik v Texasu k požárnímu poplachu a techniku Tech 3, včetně citlivé elektroniky a výpočetní techniky, zasypal prášek automatického protipožárního systému.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist