Zadřený motor Aprilie Alvara Bautisty

Byl Estoril rozhodujícím bodem k získání titulu pro Hondu a jejího jezdce Aoyamu? Bautistovi se totiž jeho Aprilka zadřela a on spadl!

Kvůli technickému defektu svého motocyklu Mapfre-Aprilia ztratil Španěl Alvaro Bautista důležité body o titul mistra světa proti Aoyamovi.


Třikrát po sobě vyhrál Alvaro Bautista (Mapfre Aprilia) v Estorilu a v rozhodujícím závodě zde vyšel včera bodově naprázdno. Španělský jezdec havaroval kvůli zadřenému motoru své Aprilie a musel jen sledovat, jak jeho japonský rival Hiroshi Aoyama (Scot Honda) zvyšuje svůj doposavadní 13 bodový náskok na 26 bodů. A ještě k tomu ho obhájce titulu Marco Simoncelli (Metis Gilera) díky svému pátému vítězství v sezóně dohnal v tabulce na pouhé 2 body. 

Až do této situace ve 4. kole jel Bautista velmi rychle a držel se ve vedoucí skupině. "Až do tohoto okamžiku to byl výborný víkend", zlobil se budoucí jezdec MotoGP, který v příštím roce pojede místo Chrise Vermeulena na Suzuki GSV-R 800. "Setup byl velmi dobrý, cítil jsem se na Aprilii dobře. Schválně jsem se držel něco vzadu, abych šetřil pneumatiky. Chtěl jsem zaútočit teprve ve druhé části závodu. A Aoyama nebyl v této fázi závodu úplně schopen  akceptovat náš rytmus jízdy. Když se mně zablokovalo zadní kolo, tak jsem zrovna brzdil a zatáčel. Takže jsem pádu nemohl vůbec zabránit. V boji o titul to nyní bude hodně těžké. Bez pořádného štěstí se mistrem světa nestanu", je si vědom své situace po neděli Alvaro Bautista .

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist