Žádné dodatečné testy

Při brněnské Grand Prix byl přednesen požadavek, aby se zvýšil počet zimních testů kubatury MotoGP a sice o okruhy Jerez a Phillip Island. Nyní tento požadavek MSMA zrušila.

Tyto dva dodatečné zimní testy kubatury MotoGP v Jerezu a na Phillip Islandu měly doplnit doposavadní testy v Sepangu (Malajsie).
 
Testy na Phillip Islandu byly po sezóně 2008 škrtnuty z kalendáře a sice z ekonomických důvodů. Navíc místní podmínky jsou v Austrálii v únoru úplně jiné, než v říjnu, kdy se Grand Prix Austrálie koná. 

Naopak španělský Jerez byl v roce 2010 z kalendáře vyřazen, ačkoliv to bylo vždy otevření evropské sezóny a jezdil se zde prestižní kvalifikační trénink o automobil BMW. Jeho plánované posunutí na konec listopadu není totiž vůbec smysluplné, neboť jsou zde v tuto dobu hodně nízké teploty a test tedy není vůbec směrodatný.


Momentální situace je nyní následovná. MSMA navrhuje, aby se testy v Sepangu, jeden na začátku měsíce února, druhý o několik týdnů později, protáhly ze dvou na tři dny. A noční test v Kataru bude zachován, pojede se v neděli a v pondělí před prvním závodem sezóny, která by měla začít  20. března na stejném místě.

Definitivní rozhodnutí o zimních testech padne tento víkend během závodu Grand Prix  Aragón při jednání komise Grand Prix a MSMA.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist