Za Hernandeze nastoupí Damian Cudlin

Už tento víkend pojede závod královské kubatury MotoGP Australan Damian Cudlin, jenž u týmu Paula Birda PBM nahradí Kolumbijce Yonny Hernandeze. Cudlin je v současnosti jezdcem mezinárodního mistrovství Německa IDM, kde mu v kategorii Superbike patří průběžná druhá pozice.

V posledních závodech sezony nahradí Yonny Hernandez u týmu Pramac Racing zraněného Bena Spiese, takže na jeho místo přichází k týmu Paul Bird Motorsport zkušený třicetiletý Australan, který pojede v jednom týmu společně s Michaelem Lavertym.

Damian Cudlin není v mistrovství světa prototypových motocyklů nováčkem. Poprvé jel v barvách stáje Pons závod německé Grand Prix třídy Moto2 v roce 2010. První závod v královské kubatuře MotoGP absolvoval o rok později, když v japonské Grand Prix nahradil u Pramac Racingu zraněného Lorise Capirossiho. Ve stejném roce Australana angažoval tým Aspar pro australskou GP za zraněného Héctora Barberu, ale Cudlin tehdy na domácí dráze těžce havaroval a do závodu vůbec nenastoupil. V roce 2012 pak závodil ve dvou kláních třídy Moto2 v Německu a Nizozemsku.

V motocyklovém seriálu IDM je Australan Damian Cudlin druhý. Na kontě má 182 bodů a na vedoucího jezdce průběžného hodnocení třídy Superbike Markuse Reiterbergera ztrácí před posledními dvěma závody sezony dvaaosmdesát bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist