Z výsledku Abraham velkou radost nemá

Brněnský jezdec Karel Abraham vyrazil do závodu španělské Grand Prix z třiadvacáté pozice a dokázal zachytit nástup jezdců, kteří ve finále brali body za umístění v první desítce. Jenže Abraham od začátku klání bojoval s předkem motorky, což mu jednak neumožnilo udržet potřebné tempo a nakonec to skončilo pádem. Jezdec týmu Ángel Nieto nicméně v závodu pokračoval a cílem projel osmnáctý.

Bohužel ani v Jerezu Karel Abraham mistrovské body nezískal, třebaže jim byl hodně blízko. V průběžném hodnocení šampionátu mu tak po čtyřech kolech sezony patří třiadvacátá pozice.

„Jsem naštvaný, protože od začátku závodu jsem neměl dobrý cit s předkem,“ prozradil Karel Abraham. „Pocitově to bylo hodně nestabilní. Snažil jsem se na to zatlačit, protože jsem měl před sebou Kallia a ten nakonec skončil desátý. Věděl jsem, že můžu jet s ním nebo ho dokonce předjet, ale problém s předkem mi to neumožnil. Byla to náročná situace a pak jsem v první zatáčce spadl. Sedl jsem zpátky na motorku a pokračoval v závodě, protože člověk nikdy neví co se může stát.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Matesvfr přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist