Yonny Hernandez nahradí Bena Spiese

Od pondělního testu královské kubatury v Misanu pojede v barvách týmu Ignite Pramac Racing Kolumbijec Yonny Hernandez, který doteď závodit s ART motocyklem v barvách stáje Paula Birda PBM.

Američan Ben Spies se po zranění ramene vrátil na závodní dráhu v Indianapolisu, bohužel tam havaroval znovu a zranil si druhé rameno, což mu v této chvíli neumožňuje návrat k závodění. Američana u Pramac Racingu zastupoval Michele Pirro, ale ten má své závazky vůči testovací skupině Ducati a nemůže jet ani koncem září závod v Aragonii.

Proto došlo k dohodě s týmem PBM a Yonny Hernandez pojede za Bena Spiese tak dlouho, dokud se Američan nevrátí. Je ale docela možné, že to už v letošní sezoně nestihne. „Yonny je určitě zajímavý jezdec,“ uvedl pro motogp.com týmový manažer Pramac Racingu Francesco Guidotti.

„Přišel za námi, zda tu není šance nahradit Bena v dalších několika závodech. S jeho současným týmem PBM jsme se dohodli a v pondělí bude připravený si vyzkoušet novou výzvu. Prostě se připravit, aby do Aragonu přijel s nějakými zkušenostmi s našim motocyklem,“ dodal Guidotti.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist