Yonny Hernandez a Michael Laverty potvrzeni u PBM

Kolumbijec Yonny Hernandez a Severní Ir Michael Laverty podepsali smlouvu s týmem CRT manažera Paula Birda.

Tím musel britský majitel tohoto týmu Paul Bird ustoupit ze svého původního plánu, startovat v sezoně 2013 s čistě britským týmem.

Zatímco Laverty bude "pokusným králíkem" a bude mít k dispozici šasí vlastní výroby týmu PBM, tak jeho týmový kolega Hernández pojede už vyzkoušené ART-Aprilia.

Kolumbijec Hernandez se tak může zhluboka nadechnout, po odchodu z týmu Aviantia Blusens mu hrozila závodní přestávka. Pro tohoto Jihoameričana to bude teprve pátá sezona na okruzích: "Moc se těším na příští rok, vždyť pojedu jeden z nejlepších motocyklů CR (doposud jezdil Hernandez bike BQR, tedy šasí FTR s motorem Kawasaki - pozn. Bosso). Od příští sezony očekávám opravdu hodně. Chci vyhrát soutěž o nejlepšího pilota CRT", řekl po včerejším podepsání smlouvy miláček ženské části publika Hernández.



Michael Laverty (31) závodil doposud v britském šampionátu superbiků a moc se těší na nový motocykl ART Aprilia v královské kubatuře MotoGP. 

Michael Laverty je bratrem superbikového továrního pilota Aprilie Eugena: "Už se nemohu dočkat prvního testu v Sepangu. Čeká mě nové šasí, nová elektronika. Musím si zvyknout na pneumatiky Bridgestone, na karbonové brzdy a naučit se několik nových okruhů".

Pro 31-letého Rookie MotoGP ale nebude tým PB Motorsport ničím novým, neboť za něj závodil už 3 roky v britském šampionátu superbiků: "S příští sezonou u PBM to tak bude tým, ve kterém jsem závodil největší dobu vůbec . Bude to zajímavá sezona a já rozhodně nepodceňuji svou novou výzvu. Pojedu proti řadě hodně zkušených pilotů CR."

Týmový šéf Paul Bird ale i nadále sní dlouhodobě o kompletním anglickém týmu. To nyní ale díky Hernándezovi a italském motoru ve vlastním šasí není možné. Ovšem Bird zůstává stále velkým optimistou: "Chceme být Top týmem CR. A nevidím žádný důvod, proč by se nám to nemohlo podařit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist