Yamaha zahájila v Sepangu poslední testy roku 2017

Tovární tým tří ladiček Movistar Yamaha MotoGP a jejich satelit Monster Yamaha Tech 3 absolvoval společně s ostatními týmy MotoGP dva oficiální testy královské kubatury ve Valencii, ale už nenastoupili do privátních testů v Jerezu. Důvodem bylo to, že privátní testy nasměřovali do Malajsie, kde jsou nyní dva dny, od pondělí 27.listopadu do úterý 28.listopadu.

Na dráze Sepangu testuje Valentino Rossi, Maverick Viñales a Johann Zarco. Hned první den jim sice pršelo, což je riziko tohoto termínu zkoušek v Malajsii, ale už vyzkoušeli novou pohonnou jednotku. Nový motor je hlavní cíl testu, který má určit směřování pro sezonu 2018.

Nová pohonná jednotka M1 už byla k dispozici během oficiálních testů ve Valencii, ovšem okruh Ricarda Torma je velmi technický a skutečný potenciál dokáže Yamaha vyhodnotit až nyní v Sepangu, kde jsou dvě velmi dlouhé rovinky.

V testu se trojice závodníků MotoGP zaměří rovněž na podvozek a technikům japonského výrobce se budou snažit dodat co nejvíc informací. Zpětná vazba je důležitá pro další vývoj nového modelu M1, který bude k dispozici pro první oficiální test roku 2018, který je na programu koncem ledna právě na dráze Sepangu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist