Yamaha testovala v Brně nový motor

Tovární tým Fiat Yamaha testoval během dvoudenního ježdění na okruhu v Brně nejen pneumatiky Michelin, ale i nový motor pro své stroje MotoGP.

Valentino Rossi a Colin Edwards zakončili dvoudenní test na okruhu v Brně. Po prudkém odpoledním dešti, který předčasně ukončil pondělní test, byl okruh ještě v úterý ráno vlhký, což zpozdilo celý program, který si tovární tým Fiat Yamaha naplánoval. Podmínky se ovšem během dne zlepšily a oba jezdci tak měli možnost dokončit všechnu plánovanou práci. Oba jezdci se soustředili především na test pneumatik, když zkoušeli různé separace pneu Michelin. Rossi navíc testoval také nový motor stroje YZR-M1.
Valentino Rossi
Dnes jsme pokračovali v testování mnoha pneumatik Michelin různých druhů a různých separací. Nenalezli jsme zázračnou pneumatiku, ale dali jsme Michelinu mnoho informací, které jim snad pomůžou v jejich další práci. Část dne jsem opět použil nový motor a tentokrát to bylo již lepší, i když potřebujeme ještě více času k jeho vyladění. Každopádně jsme dali nějaké důležité informace našim inženýrům a tak oni mohou pokračovat ve vývoji. Odvedli jsme během těchto dvou dnů mnoho práce a já vím, že Yamaha i Michelin udělají maximum s tím co jsme jim předali. Já budu připravený pokusit se znovu o štěstí, tentokrát v Misanu.
Colin Edwards
Dnes to bylo vše opět o pneumatikách. Podařilo se nám najít přední gumu, se kterou jsem spokojený. Je to zcela jiná, než jakou jsem používal, ale vypadá to, že by měla pracovat. Pravděpodobně jsme v této oblasti postoupili. Také se podařilo najít něco na zadní kolo, něco o čem si myslíme, že pokud se to bude dál vyvíjet, mělo by to pracovat. S tímto vědomím si myslím, že jsme dnes udělali opravdu pokrok. Nebudou to změny během jedné noci, ale určitě jsme právě udělali krok vpřed. Uvidíme jak velký krok to bude. Také jsem zkoušel několik startovacích map, které mě uspokojily. Nyní pojedu na několik dnů domů, kde si chci odpočinout. Pak pojedu do Misana a uvidím co se stane tam.
David Brivio – šéf týmu Fiat Yamaha
Během těchto dvou dnů jsme hodně pracovali a oba jezdci najezdili mnoho kol, která po intenzivním závodním víkendu byla velmi těžká. Toto byl vždy velmi důležitý test před poslední částí sezóny, letos tomu nebylo jinak. Zkoušeli jsme mnoho variant, zvláště pak společně s Michelinem. Doufáme, že získané informace jim pomůžou zlepšit situaci. Vím, že Yamaha a Michelin budou příští týden usilovně pracovat na vývoji. Uvidíme s čím nastoupíme v San Marinu!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist