Yamaha testovala na dráze Sepangu

Japonský výrobce testoval s jezdci Valentino Rossi, Maverick Viñales, Johann Zarco a Jonas Folger na okruhu Sepang v Malajsii. Tyto privátní testy probíhaly souběžně s testy v Evropě, jen podmínky byly o poznání lepší vzhledem k tropickému podnebí. Nicméně na rozdíl od testů ve Valencii, Yamaha tentokrát zkoušky v Sepangu nijak oficiálně nekomentovala.

Ve dvou dnech oficiálních testů ve Valencii testoval Valentino Rossi M1 2016/2017 a nebyl příliš nadšený z výkonu pohonné jednotky. V Malajsii měl možnost vůbec poprvé vyzkoušet nový model 2017 a s jeho výkonem už byl dle zákulisních informací mnohem spokojenější. Na dráze byl také jeho týmový kolega Maverick Viñales, jenž v testech na okruhu Ricarda Torma Itala překonal.

S motocykly M1 testovali v Sepangu také oba noví jezdci satelitu Yamahy Monster Tech 3 Jonas Folger a Johann Zarco. Němec Folger přichází z třídy šestistovek a teprve si na litrový prototyp zvyká. Úplně stejně je na tom Johann Zarco, vítěz posledních dvou ročníků Moto2. Ani v jejich případě nejsou z testování známy žádné podrobnosti.

Jisté je, že dopoledne dráha Sepangu pokaždé osychala po nočním dešti, ale každý z dvojice továrních závodníků Yamahy stačil denně najet kolem šedesáti kol. Pro tři ladičky to byl poslední test roku a na dráhu se jejich jezdci vrátí znovu v Sepangu 30.ledna 2017 k třídennímu IRTA testu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist