Yamaha kritizuje Rossiho

Po napínavém souboji Rossiho s Lorenzem se Yamaha zcela jasně postavila za španělského jezdce a týmový manažér Lin Jarvis řekl zcela jasně: "Některé akce Rossiho proti Lorenzovi nebyly korektní"!

Byl to rozhodně souboj roku, který včera předváděli oba týmoví kolegové Valentino Rossi a Jorge Lorenzo.
 
"Myslím si, že některé akce Valentina proti Lorenzovi nebyly korektní", řekl pro GPOne.com  Lin Jarvis - Managing Direktor od Yamahy a dodal: "Po závodě za námi přišel Jorge a ptal se nás, na naše mínění ohledně chování Rossiho". 

"Stáli jsme vedle sebe čtyři, kromě mě a Furusawy ještě dva lidé od Yamahy. Všichni čtyři jsme se shodli na tom, že takový boj mezi dvěma týmovými kolegy není vůbec smysluplný. Od svých jezdců očekáváme, že od sebe pojedou v jistém bezpečnostním odstupu a dnes jezdili příliš těsně u sebe", řekl dále Jarvis.

Lin Jarvis dále řekl: "Potom šel Furusawa k Valentinovi a poprosil ho, aby příště zvolil jiný způsob jízdy, pokud pojede proti jinému jezdci od Yamahy. Jasně jsme potom řekli: Závod se jel zbytečně těsně a proto byl také zbytečně těžký. To by se nemělo stát, pokud se zamyslíme nad situací v mistrovství světa. Tak by se totiž v tomto případě nemělo jezdit. Ale jezdec samotný může jezdit agresívně, nebo až příliš agresívně. A Valentino jel příliš agresívně. Ze sportovního hlediska by byl závod možná trochu nudný a méně spektakulární, my ale nechceme, aby se jezdci vyváleli mimo trať. Čekáme od nich, že se budou více respektovat", uzavřel včerejší souboj odstupujícího a nového krále MotoGP, týmový šéf Yamahy Lin Jarvis. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist