Yamaha do známého prostředí

Na okruhu, kde v minulosti sbírala nejeden úspěch, se vydává japonská Yamaha.

Tovární tým Fiat Yamaha jede k dalšímu závodu MotoGP s pocitem, že se vydává do země, kde se jí v minulosti velmi dařilo. Již osmkrát se cirkus s názvem MotoGP zastavil na okruhu Sepang International Circuit, který se nachází nedaleko města Kuala Lumpur, z těchto zastavení vytěžila Yamaha tři vítězství v nejprestižnější motocyklové třídě. Fakt, že Malajsie patří k oblíbeným zemím továrny Yamaha, dokládá i skutečnost, že první motocyklový závod Grand Prix nejprestižnější třídy, který se v této asijské zemi konal, vyhrál jezdec na motocyklu Yamaha (John Kocinsky – 1991)
Na jednom z nejširších okruhu kalendáře MotoGP, který neustále sužuje vysoká vlhkost a teplota, se Valentino Rossi pokusí nejen dosáhnout dalšího pódia, ale i obhájit své loňské vítězství. Pokud se Rossi dostane na stupně vítězů, stane se prvním jezdcem v historii Grand Prix, který získá ve třídě MotoGP (500 ccm) rovných sto pódiových umístění. Pomoci k dosažení této mety by mělo Rossimu i vědomí, že na tomto okruhu v posledních šesti letech zaznamenal vždy umístění mezi nejlepší trojicí, přičemž čtyřikrát z toho byl absolutně nejlepší.
Po dalším zklamání z australského víkendu by si rád svou náladu vylepšil i Američan Colin Edwards, který sice letos nesplňuje očekávání továrny ani svých fanoušků, nicméně právě Sepang je okruhu, kde Edwards při zimních testech dokázal jezdit rychleji, než je aktuální rekord motocyklu MotoGP 990 ccm.
Valentino Rossi
“V Austrálii jsem dělal vše co jsem mohl, ale se Stonerem jsem bojovat nemohl, proto naše cíle pro poslední dva závody zůstávají nezměněné. Chceme bojovat o vítězství. Sepang je mou další oblíbenou dráhou, již několikrát jsem tam měl výborné závody. Zvláště si pamatuji na loňskou bitvu s Lorisem, rád bych měl i letos šanci bojovat o vítězství. Víme, že náš motocykl se na ten okruh hodí a máme z něj hodně dat. Věříme si i když náš motocykl se od posledních testů hodně změnil. Okruh se také změnil, ale doufám, že budeme schopni najít dobré nastavení. Ještě jsou tady dva závody a my uděláme vše abychom tyto dva závody vyhráli.“
Colin Edwards
“I když jsem na Phillip Islandu skončil devátý, odjížděl jsem s vědomím, že se nám podařilo alespoň něco z toho víkendu zachránit. Do Malajsie přiveze Michelin nějaký nový materiál, který bude vytvořen z dat získaných při testech na tomto okruhu. Musíme doufat, že s novým povrchem to bude stejně dobře pracovat. Myslím, že když to spojíme s tím, co jsme se dozvěděli v Austrálii, budeme v dobré situaci. Před sezónou jezdil stroj YZR M1 na Sepangu velmi dobře. Nyní uvidíme jak hodně se během sezóny zlepšili naši soupeři. Každopádně jsem rád, že tam jedeme hned z Austrálie, protože není čas na to, abych přemýšlel o zklamání na Phillip Islandu. Před koncem sezóny bych chtěl dosáhnou ještě na dobrý výsledek a Sepang je právě tím místem, kde by se to mohlo podařit.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist