Yamaha chce zaútočit na Hondu

S těmito novými motocykly Yamaha YZR-M1 chtějí Jorge Lorenzo a Ben Spies získat v této sezóně vítězství v závodech Grand Prix kubatury MotoGP a znepříjemnit závodnický život jezdcům z týmu Repsol Honda.

Kapitoly článku

V předvečer testů MotoGP v Jerezu (pátek až neděle) představil Yamaha Factory Racing oficiálně svůj tým. Jezdecký pár je už samozřejmě dlouhou dobu známý a tvoří ho dva ex-mistři světa Jorge Lorenzo - 2006 a 2007/250 ccm, 2010/MotoGP - a Ben Spies - 2009/WSBK.
Španělský jezdec svůj titul z roku 2010 vloni neobhájil, neboť tovární pilot Hondy Casey Stoner byl prostě lepší. Faktem ale je, že pouze Mallorčan Lorenzo byl "klokanovi" dlouho jediným vážným soupeřem v boji o královskou korunu v královské třídě: "Myslím si, že jsme letos hodně blízko Stonerovi. Ale kde se opravdu nacházíme, budeme vědět až v závodech. Nepočítám na špici ale jen se Stonerem. Také Daniho Pedrosu, mého týmového kolegu Bena, Andreu Doviziosa a Valentina Rossiho nesmím spustit z očí", ví zcela jasně Lorenzo.
Ačkoliv jeho smlouva končí 31.12.2012, tak si Španěl nedělá žádné starosti s jejím prodloužením: "Cítím se od samého začátku v tomto týmu jako v rodině. Pokud budu mít i nadále k dispozici kvalitní motocykl, tak bych chtěl svou kariéru ukončit jedině v tomto týmu".
Smlouva končí i Benovi Spiesovi a americký jezdec - doposud vyhrál pouze jeden závod Grand Prix - se bude muset letos hodně zlepšit, aby se prosadil třeba proti italskému pilotovi Doviziosovi a zajistil si tak její prodloužení.
Yamaha pojede v MotoGP i po změně objemu z 800 ccm na 1000 ccm bez hlavního sponzora. Pouze Eneos se jako nový partner objevil na kapotáži továrních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist