Yamaha a Rossi podepsali novou smlouvu

Továrna Yamaha a motocyklový závodník Valentino Rossi podepsali v předvečer italské Grand Prix novou smlouvu, která úspěšné dvojici zaručuje společnou cestu i v roce 2007.

Továrna Yamaha a Valentino Rossi podepsali novou smlouvu, která japonského výrobce motocyklů a italského závodníka, spojí i pro rok 2007. Již čtvrtý společný rok tak bude moci vzkvétat partnerství, které prozatím přineslo dva světové tituly ve třídě MotoGP. Pro rok 2007 se tak Rossi a Yamaha chystají společně vyvíjet nový stroj, který bude splňovat nová kritéria motocyklového závodění ve třídě MotoGP.
"Jsme samozřejmě potěšení, že Valentino zůstane s námi v MotoGP," komentoval dnes v Mugellu podpis smlouvy generální manažer závodního oddělení továrny Yamaha, pan Lin Jarvis. "On je v závodění obecně ohromný člověk, je pro globální obraz tohoto sportu extrémně důležitý. Je to nejtalentovanější a nejrychlejší jezdec na startovním roštu, on je měřítko, ke kterému ostatní vzhlížejí. Yamaha a Valentino mají vynikající vztah. Jsme velmi šťastni, že si nás Valentino vybral k pokračování jeho vynikající kariéry MotoGP. Je to vzrušující zpráva pro všechny fanoušky Yamahy. Samozřejmě, že podpis byl pro nás také klíčovou záležitostí v otázce pokračování vývoje nového motocyklu o obsahu 800 ccm. Je to projekt pro rok 2007. Věříme, že společně vyhrajeme v příští sezóně světový titul."
"Jsem velmi potěšen, že zůstanu s Yamahou i v příštím roce" řekl 27 roků starý jezdec. "Poslední dva roky s Yamahou byli dva nejlepší roky v mé závodní kariéře. Jsem nesmírně rád, že mohu s Yamahou a mým týmem zůstat i nadále. Věřím, že to je pro mne ta nejlepší volba. Jsem velmi vzrušený výzvou pro příští rok, kdy společně s Yamahou budeme jezdit v nové třídě."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist