Wrooom MotoGP 2006 pokračovalo v Alpách

Druhým dnem pokračovalo včera Wrooom 2006 v italských Alpách, kde tovární tým Ducati Marlboro představil svůj stroj.

Tovární tým Ducati Marlboro pokračoval včera v italském zimním středisku Madonna di Campiglio ve svém každoročním setkání se zástupci tisku, tedy ve svém programu Wrooom MotoGP 2006. Po tiskových konferencích šéfa továrny Federica Minoliho a jednoho z jezdců týmu Sete Gibernaua, které proběhly již v úterý, pokračoval program druhým dnem, kdy byly na programu naopak tiskové konference šéfa sportovního oddělení Ducati Corse pana Claudia Domenicaliho a druhého z jezdců Lorise Capirossiho. Hlavním bodem dne však bylo odhalení a následné představení nového motocyklu Ducati Desmosedici GP6, se kterým bude továrna bojovat o své místo v šampionátu MotoGP.
"Závodění v MotoGP nám dovolí operovat se stroji, které jsou vyvíjené čistě k těmto účelům, použitou technologii můžeme následně přenést do naší výroby motocyklů," řekl před novináři pan Claudio Domenicali. "Desmosedici GP6 následuje vývoj stroje GP5, zřejmě se nejedná o vetší rozdíl oproti svému předchůdci, ale je to ve skutečnosti důležitý krok vpřed. Na motocyklu bylo odvedeno mnoho práce v oblasti jeho tuhosti, zvláště pak na jeho zadní části. Dle požadavku jezdců byla upravená ergonomika stroje, je předělaná nádrž. Také jsme se zaměřili na jízdní vlastnosti, kde se nyní dá hodně věcí upravovat dle požadavku samotných jezdců. Také jsme pracovali na výkonu motoru. Pokusili jsme se zvětšit výkon a redukovat spotřebu paliva. Na co jsme ovšem zvláště pyšní je spolehlivost stroje. V roce 2005 jsme se zúčastnili sedmnácti závodů se dvěma jezdci a neměli jsme v této záležitosti jediný problém. Ve stejné trendu chceme pokračovat i v letošním roce. Zlepšili jsme partnerství s dodavatelem pneumatik Bridgestone, i když máme stéle na několika okruzích problémy, hodláme být konkurenceschopní na všech okruzích šampionátu. Tým pro rok 2006 je velmi silný a je připravený být mezi nejlepšími."
Již ke svému čtvrtému roku u boloňské továrny se připravuje italský jezdec Loris Capirossi. Pro letošní rok je Loris velmi motivovaný, což také při tiskové konferenci dal přítomným novinářům najevo.
"Byl jsem u zrodu tohoto projektu a považuji za čest své setrvání u tohoto týmu a jezdit na stroji Desmosedici," říkal Loris Capirossi. "Je to fantastický projekt, který mi dává ohromné uspokojení, ale ve kterém se také cítím velmi jistě. Pro rok 2006 máme extrémně dobrý soubor s výborným potenciálem. Ještě máme nějakou práci, naše sezóna začne testováním v Malajsii. Mým cílem bude produkovat standardně dobré výkony. Tým je silný a velmi motivovaný, každý člen týmu pracuje s velkou profesionalitou, odbornou znalostí a s velkým zaujetím. Jsme opravdu výborný tým."
Wrooom 2006 bude dnes zakončeno společným lyžováním s novináři, poté se celý tým přesune do Malajsie, kde již od pondělí zahájí tým Ducati Marlboro svůj testovací program tohoto roku. Dalším testem bude třídenní snažení na okruhu Phillip Island, kde se Ducati představí od 30. ledna.

Na fotogalerii z Wrooom 2006 se můžete podívat v sekci FOTOGALERIE

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist