West končí se závoděním

Australský jezdec Anthony West nesehnal požadované peníze na své závodění v Grand Prix a odlétá nazpět do Austrálie, aby se zde dle svých slov poohlédl po normálním zaměstnání.

Ačkoliv se po zavedení týmů Claiming-Rule-Teams (CRT) zvedl počet jezdců ve startovním poli MotoGP, tak nyní těsně před prvními testy hrozí opět zmenšení startovního roštu. Prvním pilotem, kterému se nepodařilo získat potřebný sponzorský příspěvek byl Yonny Hernandez, který s největší pravděpodobností musí uvolnit své místo v týmu BQR, kde měl jezdit s motocyklem FTR-Kawasaki.

Nyní stejný problém potkal i Anthonyho Westa, který chtěl startovat v roce 2012 za tým Speed Master s motocyklem CRT-Aprilia.

"V tomto roce nebudu závodit v MotoGP nebo v nějakém jiném seriálu, neboť se mně nepodařilo najít sponzora, který by mé závodění v týmu Speed-Master zaplatil", píše na svém facebooku australský jezdec.

Dle vlastního vyjádření zkusil West možné i nemožné, aby sehnal peníze, které od něho tým Speed Master požadoval, tedy 250.000 Euro. Nabídl k prodeji své auto a také dům, aby tak získal nějaké peníze jako jistotu pro své závodění. Včera ale oznámil populární australský jezdec, že veškerá jeho snaha byla marná. Mimochodem West i nadále čeká na svou výplatu od týmu MZ za rok 2011, kde závodil v poslední době a kam nemusel přinést žádné peníze. To ovšem neodpovídalo realitě letošního roku, kdy záchranný plán jezdit Moto2 za německý tým MZ rovněž nevyšel. Obchodní ředitel Martin Wimmer požadoval od Westa rovněž hodně velký finanční příspěvěk a protože ho West nebyl schopen zaplatit, tak byl angažován bohatší Švéd Alexander Lundh, který požadovaný příspěvěk sehnal.

"Pravděpodobně už nepojedu nikdy žádné závody a vrátím se nazpět do Austrálie, kde si najdu normální zaměstnání", píše na závěr West. Dalším prominentním jezdcem bez sponzorských peněz je španělský pilot Sergio Gadea, který rovněž nemá peníze na své závodění. 

Stále se tak zvětšuje počet jezdců, kteří musí donést týmu peníze, aby mohli vůbec v seriálu Grand Prix závodit.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist