Vytrvalostní ”100km dei Campioni” vyhrál Baldassarri s Bartolinim

O víkendu jeli na Rossiho MotoRanči VR46 vytrvalostní závod šampionů na 100kilometrů. Závod, který kvůli nepřízni počasí přesunuli ze soboty na neděli, vyhrála jezdecká dvojice Lorenzo Baldassarri/Elia Bartolini, jenž s náskokem pětatřiceti sekund překonala vítěznou sestavu z roku 2021, která jela ve složení Valentino Rossi/Luca Marini. Třetí místo obsadili jezdci Moto2 Celestino Vietti/Niccolo Antonelli. Top5 pak uzavřely sestavy Andrea Migno/Francesco Morbidelli a Francesco Bagnaia/Marco Bezzecchi.

Po pátečním vítězství ve vyřazovací soutěži ”America” se od domácí dvojice Luca Marini a Valentino Rossi hodně očekávalo. Do závodu startovali v roli velkých favoritů, obhájců vítězství, ale nakonec se museli spokojit s druhým místem. „Věděli jsme, že Elia a Balda jsou velmi rychlí, a soupeřili jsme spolu hned od začátku,” prozradil Rossi. „Každopádně jsme skončili druzí. Byl to skvělý víkend a závod je rok od roku konkurenceschopnější. Nejlepší způsob, jak ukončit sezonu.”

Na dobře připravené trati předvedli vytříbený styl jezdci Lorenzo Baldassarri a Elia Bartolini, kteří si vedli výborně a po sto kilometrech mohli začít slavit, když Rossiho s Marinim porazili rozdílem víc jak půl minuty. Stupně vítězů uzavřela dvojice z týmu z MS silničních motocyklů, Mooney VR46 Moto2, Celestino Vietti a Niccolo Antonelli.

Na stupně vítězů tentokrát nedosáhli čtvrtí Andrea Migno s Francem Morbidellim, ani pátí Francesco Bagnaia, úřadující mistr světa MotoGP, který jel ve dvojici s Marcem Bezzecchim, letos nejlepším nováčkem třídy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist