Vše o nadcházející GP České republiky

Kapitoly článku

Češi v akci


Češi budou startovat ve všech kubaturách MS poprvé po dvaatřiceti letech, protože naposledy stáli českoslovenští jezdci na startu všech kubatur domácí Grand Prix v roce 1982.

MotoGP

Karel ABRAHAM (Cardion AB Motoracing) – průběžná pozice MS 17.místo

V královské kubatuře bude Českou republiku reprezentovat už počtvrté Karel Abraham. Po nepovedené loňské sezoně zakončené těžkým poraněním ramene se čtyřiadvacetiletý Abraham vrátil zpět do startovního pole ve výborné formě. Pravidelně boduje a svádí vyrovnané souboje na špičce mezi jezdci na motocyklech specifikace „Open“, tedy netovárních motocyklech založených na produkčních základech.

Moto2

Miroslav POPOV (Montáže Brož Racing) – divoká karta

Miroslav Popov má za sebou už několik brněnských startů na divokou kartu v kubatuře 125ccm nebo Moto3. Nejvýrazněji na sebe upozornil v roce 2012, kdy se na osychající trati v první části závodu pohyboval v elitní pětici jezdců. Na začátku kariéry se Popov vydal cestou italského mistrovství CIV s cílem závodit v MS. V současnosti talentovaný devatenáctiletý jezdec závodí v mezinárodním mistrovství Španělska CEV za východočeský tým Montáže Brož. V jeho barvách se představí i v závodu mistrovství světa.

Moto3

Jakub KORNFEIL (Team Calvo) – průběžná pozice MS 10.místo
Karel HANIKA (Red Bull KTM Ajo) – průběžná pozice MS 17.místo

Hned dva čeští jezdci budou chtít doma bojovat o nejvyšší příčky v kubatuře Moto3. Jakub Kornfeil i nováček Karel Hanika mají k dispozici špičkovou techniku, s níž můžou pomýšlet na umístění v elitní pětce.
Osmnáctiletý Karel Hanika má za sebou dva závody, v nichž dokázal bojovat s těmi nejlepšími jezdci, ale o skvělé umístění jej však vždy připravil pád. Do Brna jede se vzpomínkou na loňský triumf v šampionátu talentovaných jezdců Red Bull Rookies Cup.

Vyrovnat nebo překonat své dosavadní brněnské maximum, což je páté místo z roku 2010 bude chtít Jakub Kornfeil. Jedenadvacetiletý zkušený jezdec týmu Calvo zatím v závodech často doplácí na chyby soupeřů, pravidelně se mu ale daří bodovat.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Martin GBELEC – průběžný stav Red Bull Rookies Cup … 20.místo

Do vyrovnaných bojů v šampionátu mladých talentovaných jezdců letos naskočil teprve třináctiletý Martin Gbelec. Pro nejlepší umístění si dojel v posledním z dosud odjetých závodů v Sachsenringu. Díky dvanáctému místu z Německa a dvěma třináctým pozicím nasbíral talentovaný mladík deset mistrovských bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist