Vítězství Doviziosa mě nepřekvapilo, říká Lorenzo

Pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo dokončil závod v Malajsii na třetí pozici a na adresu vítěze Andrea Dovoziosa uvedl, že ho jeho triumf nijak nepřekvapil, protože Ital vždy patřil mezi nejlepší jezdce na vodě a Ducati je teď konkurenceschopná na většině okruhů.

Příští týden pojede Jorge Lorenzo poslední Grand Prix v barvách tovární stáje Yamahy. Ve Valencii bude bojovat o celkovou třetí pozici v seriálu s Maverickem Viňalesem, takže náročný víkend. Nicméně je už také velmi blízko prvnímu kontaktu s novým týmem, kterým je tovární Ducati. Po finále sezony je totiž dvoudenní test (15/16.11. 2016), kterým jezdci a týmy královské kubatury odstartují přípravu na novou sezonu 2017.

Rodák z Mallorky má před sebou velkou změnu, ale jak sám může vidět, Ducati je mnohem konkurenceschopnější než bývala a letos má na kontě dvoje vítězství v závodech. To první získal pro italskou značku poprvé od roku 2010 Ital Andrea Iannone, jemuž se podařilo vyhrát klání v Rakousku a teď to byl Andrea Dovizioso, který slavil triumf na mokré dráze Sepangu.

V případě Jorge Lorenza to samozřejmě jen potvrzuje správnost jeho rozhodnutí v tu pravou chvíli přijít k týmu výrobce z Boloně. „Každým rokem je motorka lepší. Je to jednoduše vidět, že je mnohem konkurenceschopnější než v minulosti a to na různých okruzích. To je určitě dobré znamení,“ citovali na Speedweek.com Jorge Lorenza.

„To, že Andrea vyhrál mě nepřekvapilo, protože Dovizioso byl vždy jedním z nejlepších jezdců na mokré dráze. Také Ducati byla konkurenceschopná jak za suchých, tak mokrých podmínek, což nebyla náhoda a to se také potvrdilo v Sepangu. Andrea a Ducati si vítězství zasloužili. Pro mě je to samozřejmě velmi dobré znamení, když někdo z jezdců Ducati usiluje na většině tratí o přední příčky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist