Vítěz z Jerezu Dani Pedrosa: Test pro GP Le Mans

Jednodenní test v Jerezu dokončil Dani Pedrosa na místě 4. Pilot týmu Repsol-Honda pracoval při tomto testu s myšlenkou na další vítězství v Le Mans.

V neděli byl Dani Pedrosa odmávnut šachovnicovým praporkem poprvé v letošním roce jako vítěz, ale v celkové klasifikaci se to moc neodrazilo. Jeho týmový kolega Marc Marquez se stal po druhém místě v cíli novým lídrem šampionátu. V následujícím testu na okruhu Jerez de la Frontera už pracoval Pedrosa směrem GP Le Mans.

Jednodenní test začal Pedrosa hodně ambiciózně a hned ve svém prvním runu zajel své nejrychlejší kolo vůbec, což stačilo na 4. místo. Potom už jezdil 27-letý vicemistr světa hodně "pohodlně" a celkem to znamenalo do odpoledne 56 kol, většinu z nich v časovém rozmezí okolo 1:40 min.
"Byl to velmi pozitivní den. Pracovali jsme na různých nastaveních, hlavně jsme se snažili získat více gripu na zadním kole a také větší stabilitu při zrychlování ve výjezdech ze zatáček. Neměli jsme s sebou žádné kompletní nové díly, ale pouze několik updatů pro pérování a pro elektroniku. A to všechno směrem k dalšímu závodu v Le Mans", zhodnotil test Pedrosa, který ztratil 155/1000 sec na svého týmového kolegu Marca Marqueze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist