Viňales promluvil pro SKY Sport, zazněla omluva Yamaze

Španělský závodník tovární Yamahy Maverick Viňales má náročný týden, jelikož v něm Yamaha vyhodnotila jeho chování v závodu štýrské GP jako nebezpečné sobě i ostatním. Co je horší Viňalese označili za jezdce, který chtěl úmyslně poškodit motor své M1 tím, jakým stylem jel závěrečná kola klání královské kubatury. Výsledkem bylo, že Yamaha Viňalese nepustila do víkendu Velké ceny Rakouska a nyní bude řešit, zda s ním předčasně neukončí smlouvu.

Maverick Viňales v pátek na svém Instagramu uvedl, že po Yamaze promluví také on. Na sobotu byl ohlášen jeho rozhovor s televizá SKY Sport MotoGP a k němu skutečně došlo. Viňales v něm uvedl, že je to pro něho těžké období a Yamaze se za své chování omluvil.

„Je to velmi zvláštní situace a je mi z toho smutno. Je to pro mě opravdu těžké, ale naštěstí mám kolem sebe své nejbližší. Byl to obrovský pocit frustrace, protože první část závodu byla výborná, pak se to ale zvrtlo,“ hovořil Viñales, který poukazoval na to, že do zastavení závodu štýrské GP jel výborně, problémy nastaly při opakovaném startu, když mu zhasl motor a musel startovat z boxové uličky. „Omlouvám se Yamaze, že jsem jel v posledních kolech špatně, všem se chci omluvit.“

„Mám velkou touhu po vítězství, ale dlouho jsem se necítil dobře. Snažil jsem se, ale nakonec mě zklamání a frustrace dostala do bodu, kdy jsem jel jak jsem neměl, ale v žádném případě jsem nechtěl nikoho ohrozit. Jak už jsem řekl, chci se Yamaze omluvit, protože nebylo v mém záměru, aby to tak dopadlo.“


Viñales by rád sezonu dokončil a pak oznámil přestup k jinému týmu. „Teď chci zůstat v klidu, přemýšlel a vrátit se silnější,“ dodal Viñales, který rozhodnutí Yamahy přijímá s respektem a doufá, že mu smlouva nebude předčasně ukončena.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist