Video: Návrat Suzuki do MotoGP – díl čtvrtý

Závěrečný díl čtyřdílné série o projektu Suzuki MotoGP odstartuje testem na okruhu Twin Ring Motegi ze srpna roku 2013. Poté následuje cesta do vývojového střediska japonského výrobce v Ryuyo, kde týmy techniků a inženýrů intenzivně pracují na novém závodním prototypu s označením XRH-1.

Práce na litrovém prototypu Suzuki nicméně neprobíhají pouze v kancelářích za monitory počítačů, ale rovněž ve zkušebnách japonského výrobce, kde motocykl podstupuje pečlivou kontrolu jednotlivých komponentů a to jak mechanických, tak elektronických.

V září 2013 je prototyp XRH-1 zpátky v Evropě, konkrétně v Itálii, kde má tým Suzuki MotoGP na programu závěrečné zkoušky roku 2013 na okruzích seriálu Grand Prix - tři dny testování v Misanu a dva v Mugellu.

Rok 2014 je pro Suzuki posledním rokem příprav. Japonský výrobce chce v roce 2015 zaznamenat návrat mezi špičku královské kubatury, takže projektu Suzuki MotoGP věnuje náležitou pozornost. Zda prototyp z Hamamatsu uvidíme závodit na divokou kartu v některé z plánovaných devatenácti Grand Prix roku zůstává prozatím s velkým otazníkem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist