Vermeulen a Capirossi o testech v Sepangu

Druhý test letošní okurkové sezóny dokončil také tým Suzuki MotoGP, který v malajsijském Sepangu představil svou novou dvojici Chris Vermeulen – Loris Capirossi.

Australský závodník Chris Vermeulen během třídenního testování absolvoval komplexní test nového motocyklu pro sezónu 2008, se kterým se pravidelně přibližoval nejrychlejším jezdcům, zejména poté na závodních pneumatikách. Jeho nadšení pro nový motocykl dokonce neutlumila ani drobná havárie na konci třetího dne, která přišla po absolvovaní simulace závodu.
Poprvé si nový model motocyklu GSV-R 2008 vyzkoušel také nový jezdec týmu Loris Capirossi, který před samotným testem tohoto stroje jezdil celý první den pouze na letošní specifikaci Suzuki. Ačkoliv minimálně třetinu třídenního testu ovlivnilo špatné počasí, dokázal Capirossi ukončit testování s rychlejšími časy na novém stroji.
Získaná data nyní pocestují zpět do Japonska, kde je inženýři továrny zpracují k další práci, která bude pro tým Suzuki MotoGP na australském okruhu Phillip Island. Po Austrálii se opět Suzuki vrátí k testům do Malajsie a posléze zpět do Austrálie, aby finální předsezónní testy ukončil ve Španělsku a poté v březnu v Kataru.
Chris Vermeulen
“Zde v Sepangu to byl ohromný třídenní test. Začal jsem se starým motocyklem, který byl nastaven stejně, jako při zdejším závodě Grand Prix Malajsie. Poté jsme toto nastavení přenesli na nový stroj. Byl to definitivní krok vpřed a když jsem o tom mluvil s Lorisem, zjistil jsem, že má stejný názor. Testovali jsme zde hodně věcí, včetně palivových map, kontroly trakce, nastavení podvozku, nových tlumičů Ohlins a samozřejmě také mnoho pneumatik Bridgestone. Bylo to velmi usilovných několik dnu, ale já jsem extrémně spokojený s pokrokem, který jsme docílili. Nakonec jsme se soustředili na simulaci závodu. Jezdil jsem také ve dvě hodiny, tedy v době, kdy byla dráha stejně jako při závodě nejžhavější. Motocykl pracoval opravdu dobře a dokonce jsem jezdil rychleji než v závodě. Celkově to tedy byl dobrý test.“
Loris Capirossi
“Po tomto testu jsem docela šťastný. Najezdil jsem mnoho kol a získal z jízdy dobrý pocit. Vždy když jsem vyjel z boxů, tak se mi jezdilo lépe. Testovali jsme hodně věcí, vše proto, aby tým věděl, co potřebuji k tomu, abych byl rychlejší. Při každém vyjetí na dráhu jsme zkoušeli něco jiného. Jednou palivovou mapu, jindy nastavení podvozku. Ke konci testování jsme našli dobrou cestu ke zlepšení, ale již jsme neměli mnoho času na tom zapracovat. Celý test byl pozitivní a já jsem zaujatý tím, jak vše vychází. Během zimy budeme pokračovat v práci a já se již těším na další testování a další krok vpřed.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist