Velmi dobrý závod v podání obou našich pilotů

V dnešní GP České republiky získal Tom po výborném výkonu 5. místo, Sandro dosáhl nejlepšího umístění v sezóně, když dojel jako 11. Po problémech v kvalifikaci jsme s těmito výsledky velmi spokojeni.

Startovní pozice 15. a 16., která patřila našim závodníkům, nedávala příliš dobré vyhlídky pro úspěch v závodě. Tomovi se start povedl a posunul se na 10. místo. Chtěl být ale ještě více vpředu a věděl proč. Okamžitě totiž začala ostatním ujíždět pětice závodníků, která si během úvodních kol vybudovala čtyřvteřinový náskok a postupně jej dále zvyšovala. Tom se propadl na 12. místo, pak ale chytil velmi dobrý rytmus a začal zajíždět shodné časy, jako se jely v první skupině. Postupně se díky tomu propracovával vpřed. V poslední třetině závodu už byl na 8. místě v těsném kontaktu s Faubelem a Gadeou. Vpředu mezitím zrychlením tempa roztrhal pětici Bautista, kterému stačil jen Kallio. Nejprve odpadli Talmacsi a Pasini a pak po vyjetí na trávu také Pešek, který výrazně zpomalil zřejmě z technických důvodů.
Závěr závodu přinesl velmi dramatickou a atraktivní podívanou. Kallio dojel Bautistu a v poslední zatáčce na něj zaútočil. Do cíle pak přijeli oba piloti vedle sebe v těsném kontaktu, ale Bautista vítězství uhájil. Tom spolu s Gadeou a Faubelem začali výrazně stahovat náskok dvojice Pasini – Talmacsi a ti se naopak velmi rychle blížili k Peškovi. V posledním kole se vše sjelo. V poslední zatáčce havaroval Pešek, když chtěl vrátit předjetí Talmacsimu. Tom také zaútočil a podařilo se mu na cílové rovince těsně dostat před Pasiniho na 5. místo, jen 0,6 sekundy za třetím Talmacsim. Tom tak opět prokázal, že jej nelze po neúspěšné kvalifikaci odepisovat předem a v závodě předvedl kvalitní a bojovný výkon.
Tom Lϋthi:
„Start se mi nepovedl jak jsem chtěl a ujela mi první skupina. Pak to byly velmi tvrdé souboje o každou pozici, kdy jsem se snažil využívat především závětří. Škoda, že se mi nepodařilo dostat před Faubela s Gadeou, mohlo z toho nakonec po pádech být i pódiové umístění.“
Sandro Cortese předvedl velmi dobrý závod a v závěru se mu poprvé v sezóně podařilo vyhrát souboj ve své skupině a obsadit pro něj výborné 11. místo. To zároveň znamená jeho nejlepší výsledek v letošním MS.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist